Grad Vršac i još sedam vojvođanskih gradova uskoro na četiri svetska sajma

Grad Vršac i još sedam vojvođanskih gradova uskoro na četiri svetska sajma

Autor :  feb 07, 2018

Vršac je jedan od gradova koji će zajedno sa još sedam vojvođanskih gradova nastupati na međunarodnim sajamskim manifestacijama investicionog karaktera.

Za sada su izvesna četiri međunarodna Sajma na kojima će gradovi Vojvodine zajedno sa Pokrajinskom vladom i uz koordinaciju Razvojne agencije Vojvodine imati  zajedničko predstavljanje.

Prvi od planiranih sajmova je Sajam turizma je u Pekingu, potom je planiran Sajam automobilske industrije u Frankfurtu, a tu su i Sajam nekretnina i investicija u Minhenu i PoljoprivrednI sajam u Berlinu.

O zajedničkim nastupima na međunarodnim sajamskim manifestacijama investicionog karaktera, krajem novembra prošle godine u Pokrajinskoj vladi potpisan je Sporazum o saradnji osam vojvođanskih gradova sa Pokrajinskom vladom i Razvojnom agencijom Vojvodine.

Sajam 8 gradova protokol sporazum 2017 18 feb

Osim Vršca, gradovi potpisnici ovog sporazuma su Novi Sad, Sombor, Subotica, Kikinda, Zrenjanin, Pančevo i Sremska Mitrovica.

Tada je ocenjeno je da je sporazum nastavak nikada bolje saradnje gradova Vojvodine i Pokrajinske vlade, te da su zajedničkim nastupi na međunarodnim investicionim sajmovima bolja i veća šansa za privlačenje direktnih stranih i domaćih investicija, ne samo gradovima potpisnicima sporazuma, već svim lokalnim samoupravama na teritoriji severne pokrajine.

Više o Sporazumu o saradnji osam vojvođanskih gradova sa Pokrajinskom vladom i Razvojnom agencijom Vojvodine možete pročitati: OVDE

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28