Vršačko Udruženje Hercegovaca i prijatelja Hercegovine odalo počast Nebojši Glogovcu

Vršačko Udruženje Hercegovaca i prijatelja Hercegovine odalo počast Nebojši Glogovcu

Autor :  feb 12, 2018

Vršačko Udruženje Hercegovaca i prijatelja Hercegovine izdalo je saopštenje za javnost povodom iznenadne smrti velikana srpskog glumišta Nebojše Glogovca.

Saopštenje prenosimo u celosti: 

-  Cela Srbija zanemela je 9. februara kada nas je napustio Nebojša Glogovac. Otputovala je još jedna mladost.Tišina je ušetala u svaki grad, u svako srce. Krenula je iz Trebinja i zanemela u Vršcu, gde su Nebojšini prijatelji, zemljaci. Odlazak ovog mladog čoveka teško su prihvatili i Hercegovci okupljeni oko „Udruženja Hercegovaca i prijatelja Hercegovine“ u Vršcu. Oni će ga pamtiti, pre svega, kao izuzetnog i plemenitog čoveka.Nebojša je bio rado viđen na proslavama i kulturnim manifestacijama koje je organizovalo Udruženje u Vršcu. Uvek bi se rado odazivao pozivu da dođe među svoje Hercegovce. Takav je bio i u životu i na sceni – svuda je jednako stizao. S osmehom širokim kao njegov rodni kraj, ostaće upamćen u srcima svih ljudi. U svom ogromnom i čistom srcu nosio je i svojom dobrotom mirio dva svoja dela – Hercegovinu i Srbiji i tako je igrao svoju najbolju ulogu – ulogu čoveka. Odlazak ove glumačke veličine gubitak je za čitav kulturni svet, ali je i nemerljiv gubitak za sve koji su ga voleli i poštovali. eka tiha nebeska kiša ovih dana kupa nebo. Borba oblaka i sunca podseća na još jednu ulogu. Ko zna, možda „Nebesku udicu“ čvrsto čuvaju anđeli. Jedna uloga je završena. Zavesa se spustila. Počinje novi čin ispisan stihovima pesnika:

"... Bio si oduvek

Sada jesi i

Bićeš doveka

Traganju tvome

Kraja nema

Ploviš u svim vremenima i svim ulogama života ...“

Počivaj u miru. S tobom je tvoja Hercegovina. Neka ti je večna slava"

udruzenje hercegovaca Vršac vrsac 2018 februara glogovac

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28