Vršački kafe "Ovamo" poziva sugrađane da budu humani 365 dana

Vršački kafe "Ovamo" poziva sugrađane da budu humani 365 dana

Autor :  feb 19, 2018

Nakon uspešne akcije obeležavanja obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka (15. februara) koju je uz podršku grada Vršca na Trgu Svetog Teodora Vršačkog organizovalo udruženje NURDOR, vlasnica vršačkog  kafea "Ovamo" Erika Tomašević, rešila je da da organizuje stalnu akciju podrške obolelima od karcinoma koja će kako je najavljeno trajati 365 dana u godini.

Ideja vlasnice kafea "Ovamo" (Vardarska 23, Vršac) Erike Tomašević je da u svom lokalu postavi kutiju za prikupljanje novca koji će biti namenjen rekonstrukciji Odseka onkologije sa dnevnom bolnicom za dijagnostiku i hemioterapiju Opšte boljice Vršac.

- Ovom prilkom pozivam sve svoje kolege ugostitelje, u Vršcu i u susednim opštinama, da urade isto. Na taj način svi zajedno imamo mogućnost da uz podršku svojih gostiju pomognemo rekonstrukciju odseka onkologije, u kome u neadekvatnim uslovima boravi i radi, veliki broj pacijenata i lekara. Za početak, od prikupljenog novca možemo da uradimo krečenje prostorija, potom zamenu stolarije, ... a za to je potrebno da svi zajedno budemo humani, i to ne samo jedan dan, već svakog dana u godini, kaže za portal eVršac Erika Tomašević.

Osim akcije prikupljanja sredstava za rekonstrukciji Odseka onkologije sa dnevnom bolnicom za dijagnostiku i hemioterapiju Opšte boljice Vršac, vlasnica kafea "Ovamo" Erika Tomašević  priklučila se akciji NURDORA , potpisavši 17. februara 2018. godine Protokol o saradnji sa ovim udruženjem. Protokolom je ugovoreno postavljanje NURDOR-ove donatorske kutije u njenom lokalu i jasno je definisano da su donirana sredstva namenjena izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31