Konkurs za prodavce u Lidlu u Vršcu i dalje je otvoren

Konkurs za prodavce u Lidlu u Vršcu i dalje je otvoren

Autor :  mar 21, 2018

Konkurs za 1000 prodavaca u Vršcu i još 17 gradova širom zemlje, koji je početkom marta raspisala kompanija Lidl Srbija, još uvek je otvoren. Ovaj prvi savremeni diskontni lanac u našoj zemlji, osim na puno, zapošljavaće radnike i na nepuno radno vreme.

Nepuno radno vreme podrazumeva sve situacije u kojima zaposleni radi manje od 36 sati nedeljno. U slučaju Lidla Srbija, postojaće nekoliko opcija za zaposlenje na nepuno radno vreme, raspoređenih u radnu nedelju koja traje 5 dana. Ugovorom na nepuno radno vreme, zaposleni ostvaruje iste benefite kao i kolege na istim pozicijama čija je radna nedelja puna, od 40 sati. Tako, ovi zaposleni imaju jednak broj dana godišnjeg odmora, godina rada donosi punu godinu staža, prijavljeni su na ugovoren iznos plate za koji se uplaćuju srazmerni doprinosi i osiguranja.

- Prednost ovog načina rada je što zaposleni za adekvatnu naknadu, radi manji broj sati i ima više slobodnog vremena. Lidl u velikom broju zemalja u kojima posluje primenjuje ovaj princip angažmana, koji kompaniji omogućava bolju organizaciju rada, a zaposlenima daje fleksibilnost uz konkurentnu naknadu, jer će sat rada u Lidlu biti bolje plaćen od tržišnog proseka u ovoj industriji, poručuje rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla Srbija, Martina Petrović.

Kompanija Lidl koja je zbog fer odnosa prema zaposlenima u više zemalja nagrađivana kao najpoželjniji poslodavac i u Srbiji će sprovoditi elektronsku evidenciju radnog vremena koja omogućava plaćanje prekovremenog po sistemu „svaki minut se plaća“, što za zaposlenog sa ugovorom na nepuno radno vreme u ovoj kompaniji znači plaćanje prekovremenog rada i na mesečnom nivou i nakon perioda preraspodele dva puta godišnje.

Zainteresovani kandidati koji žele da rade u navedenim gradovima, mogu se prijaviti isključivo putem sajta karijera.lidl.rs.

Potrebno je da imaju minimum srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu sa kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov. U skladu sa Lidlovim jedinstvenim modelom poslovanja, zadaci zaposlenih u prodavnici se ne razdvajaju prema pozicijama, pa prodavci imaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko rada u pekari i usluživanja kupaca, do poslova slaganja robe. U sklopu temeljnih priprema za uspešno obavljanje radnih zadataka, Lidl će svim budućim zaposlenima organizovati sveobuhvatnu plaćenu obuku, koja ima za cilj uvođenje u posao i osposobljavanje zaposlenih za rad.

U sklopu velikog talasa zapošljavanja, Lidl je početkom marta otvorio konkurs za radna mesta u Beogradu, Boru, Inđiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu. Pored Beograda, gde se planira zapošljavanje oko 300 ljudi, Lidl će u svakom od navedenih gradova zaposliti više od 40 prodavaca.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31