U Vršcu "Dinar" ima dodatnu vrednost

U Vršcu "Dinar" ima dodatnu vrednost

Autor :  topsrbija.com apr 05, 2018

Na nedavno održanom 13. Festivalu vina u Vršcu "Vinofestu",  renomiranom vršačkom restoranu Etno kući "Dinar" uručeno je posebno priznanje "Diploma za izuzetnu prezentaciju".

Etno kuća "dinar" je na svom štandu uspela da što približnije dočara stil restorana, privlačio je pažnju publike mnogobrojnim interesantnim predmetima, često zaboravljene upotrebne vrednosti.

- Želeli smo da dočaramo deo ambijenta koji svakog gosta očekuje u Etno kući „DINAR“, na glavnom putu za Vršačku kulu - rekao je primajući nagradu, menadžer i domaćin ovog zdanja, gospodin Damir Munćan.

Etno kuća „DINAR“ (Dimitrija Tucovića 82), otvorena je pre osam godina. Iako je svojevrsan muzej starih, raritetnih stvari, od kojih su neke izašle iz upotrebe, reč je o novoizgrađenom objektu u duhu starih banatskih kuća.

- Vlasnik ovog porodičnog restorana, gospodin Dejan Zonai, glavni je krivac za sve arhitektonske i estetske detalje iz srpske tradicije koje krase enterijer objekta. On je takođe zadužen i za celokupnu atmosferu restorana poznatog pod imenom Etno kuća „DINAR“. Gospodin Zonai se bavi sakupljanjem retkih predmeta i trudi se da njima oplemeni prostor, ujedno izazivajući radoznalost naših gostiju. Najveći broj gostiju dolazi iz susedne Rumunije i to tokom cele nedelje, oduševljeni našom hranom, pa je zato potrebno unapred najaviti svoj dolazak, objašnjava gospodin Munćan.

1 topsrbija 2018 03 23 08 45 51

Šta je sve u ponudi restorana „DINAR“?

U nekoliko odvojenih celina kapaciteta 140 mesta, etno i kamin sali, vinskom podrumu i kočijaškoj bašti, odnosno prostranom tremu, otvorenom u letnje doba, služi se odlična, ukusna i obilna hrana iz širokog dijapazona nacionalne srpske kuhinje, sa naglaskom na banatskoj domaćoj kuhinji i najrazličitijim vinima (u ponudi su i širok izbor domaćih rakija i drugih jakih alkoholnih pića, piva, sokova).

Izbor jela je pravi izazov za goste: u ponudi su hladna i topla predjela, supe i čorbe, prvoklasan roštilj pripremljen na ćumuru, jela po narudžbini, piletina na roštilju, riblji specijaliteti, prilozi, sosevi, jela ispod sača, nekoliko vrsta hleba, znane i neznane salate, među kojima i DINAR vitaminska salata, poslastice. I ne jedan već četiri specijaliteta na DINAR platou: punjeni dimljeni file, pletenica (bela vešalica i slanina ispletene u kiku), punjena bela vešalica i vinogradarski ražnjić.

Još jedno odstupanje od pravila: u restoranu nema žive muzike, već samo u pozadini zvuci starogradskih, evergreen melodija, pesme Balaševića, Legendi, Jelene Tomašević i naravno Zvonka Bogdana, tiho i nenametljivo.

Bez da remeti uživanje u društvu, bilo da je na okupu porodica, prijatelji ili saradnici, u izvrsnoj hrani i dobrom ambijentu. Sve onako kako bi trebalo da bude.

Napred navedeno nije promaklo ni ocenjivačkoj komisiji Novosadskog sajma koja je tri puta za redom, 2015., 2016. i 2017. godine, ovom restoranu dodelila Veliku zlatnu medalju za ambijentalnu celinu i vrhunski kvalitet ugostiteljskih usluga. Prepoznala je to i Privredna komora Srbije (PKV) dodelivši Etno kući „DINAR“ Plaketu za kvalitet usluga u 2013. godini.

Etno kuća "DINAR" nosilac je laskavog priznanja Quality Award, koje je, za kvalitet hrane i usluga, dodelio Global Trade Leader's Club - International Hotel & Restaurant iz Madrida 2014. godine.

- Naša poslovna politika je da zadovoljimo potrebe naših gostiju. Naše je da klijentima obezbedimo kvalitetne uslove boravka, od toga kako ih dočekamo, preko naše ponude jela i pića, do usluge, atmosfere, higijene, svega onoga što će doprineti da se osećaju prijatno i srećno, što su među prijateljima - dodaje gospodin Damir Munćan.

Nije slučajno Etno kuća „DINAR“ postala zaštitni znak grada pod Kulom. Ovo je kuća u kojoj i domaća valuta, zahvaljujući prefiksu „vrhunsko“, ima dodatnu vrednost.

Izvor: topsrbija.com

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31