U Vršcu održano predavanje "Direktna prodaja poljoprivrednih proizvoda sa kućnog praga"

U Vršcu održano predavanje "Direktna prodaja poljoprivrednih proizvoda sa kućnog praga"

Autor :  apr 11, 2018

Danas je u Gradskoj kući organizovano predavanje pod nazivom "Direktna prodaja poljoprivrednih proizvoda sa kućnog praga" namenjeno vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava, koji se bave stočarskom proizvodnjom.

Ovo je drugo, ovogodišnje predavanje namenjeno poljorivrednicima, ovog puta stočarima, kojim grad Vršac nastoji da edukuje stanovništvo odnosno proizvođače, da što bolje organizuju sopstveni posao.

Predavanje je održao Slobodan Šibalić iz Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije je usvajanjem novog Pravilnika o malim količinama primarnih proizvoda koji služe za snabdevanje potrošača, od 1. januara ove godine, omogućilo poljoprivrednicima da legalno sami prodaju  prerađevine od mesa i mleka na imanju, pijacama ili marketima u celoj zemlji.

april grad predavanje 11418 2018

Na propisima je rađeno dve godine zajedno sa proizvođačima, a cilj Ministarstva poljoprivrede bio je da se tradicionalna proizvodnja u malim gazdinstvima standardizuje i proizvođačima olakša osvajanje tržišta, kao i da se zadovolje sve veće potrebe kupaca za domaćom "prirodnom" hranom.

Prema pravilniku, poljoprivrednici mogu da svoje proizvode prodaju na svojim gazdinstvima ili da ih direktno šalju na kućne adrese potrošačai direktno su odgovorni za bezbednost i kvalitet hrane i moraće da ispune veterinarsko-sanitarne i opšte uslove higijene namirnica.

Mali proizvođači biće upisivani u poseban registar, ne samo zbog kontrole veterinarske inspekcije već i zbog toga što će imati olakšane uslove poslovanja. 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31