Gradonačelnica Mitrović uručila auto-sedišta roditeljima dece rođene u 2018. godini

Gradonačelnica Mitrović uručila auto-sedišta roditeljima dece rođene u 2018. godini

Autor :  apr 19, 2018

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, uručila je danas u Gradskoj kući, sigurnosna auto sedišta roditeljima dece koja su rođena u ovom periodu 2018. godine, i imaju prebivalište na teritoriji grada Vršca.

Grad Vršac je još krajem 2016. godine, u cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju,  odlučio da novac dobijen od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje, bude potrošen na dečja auto-sedišta.

Tokom prošle, 2017. godine roditeljima je uručeno ukupno 400 sedišta.

- Ovo je nastavak prošlogodišnje prakse, jer je namera grada da pomogne roditeljima i u smislu bezbednosti njihove dece u saobraćaju, a ujedno je ovo i jedna vrsta pomoći roditeljstvu i kućnom budžetu roditelja. Kao što svi znamo, spisak neophodih stvari za novorođenčad je velik i nabavka auto-sedišta predstavlja značajan trošak. Danas smo uručili ukupno 70 auto sedišta za naše najmlađe sugrađane, i iskreno se nadamo da će do kraja godine biti mnogo više dece koja će takođe dobiti sedišta na poklon, kaže gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Da podsetimo, grad Vršac je ranije veliki deo novca prikupljen od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje, izdvajao za saobraćajnu infrastrukturu i održavanje saobraćajne signalizacije, a za nabavku dečjih auto sedišta opredelio se kako bi konkretnim merama uticao na povećanje bezbednosti najmlađih, jer kako je istakla  gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, statistika pokazuje da prevoz dece u auto sedištima, smanjuje rizik od povreda i do 70 odsto.

- U toku ove godine, osim nabavke auto-sedišta, nastojaćemo i da obezbedimo obuke za roditelje u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, o pravilnoj upotrebu sedišta, istakla je gradonačelnica Mitrović. 

autosedista 2018 april 70 grad

Prema statističkim podacima, broj povređene dece u saobraćaju na teritoriji grada Vršca znatno je smanjen, kaže predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vršca,  Miloš Vasić, i dodaje da je cilj grada da taj broj bude u narednom periodu sveden na nulu.

Ova akcija grada Vršca osim što ima preventivni karakter,  za cilj ima i stimulisanje rađanja, kaže članica Gradskog veća Tatjana Nikolić, i dodaje da će grad pored svih materijalni davanja i u narednom periodu sprovoditi i niz novih mera sa ciljem obezbeđivanja uslova za funkcionalniji živiot svih sugrađana, među kojima su i deca.

sediste auto 2018 pokolon grad

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31