Delegacija nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg posetila Vršac

Delegacija nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg posetila Vršac

Autor :  apr 19, 2018

Delegacija nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg posetila je grad Vršac, i tom prilikom sastala se sa gradonačelnicom Draganom Mitrović.

Nemačka delegacija na čelu sa Kurtom Mecgerom, sekretarom za privredu i poljoprivredu nemačke savezne pokrajine Baden – Virtemberg, Kristijanom Beverom iz Kancelarijje za poljoprivredu nemačke savezne pokrajine  Baden-Virtemberg, Rudolfom Bitnerom, direktorom Poljoprivrednog školskog centra iz Kupfercela nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg, tokom svoje posete Vršcu imala je priliku da se u direktnim razovorima sa predstavnicima grada Vršca upozna sa gradom, kao i da razmeni iskustva na polju obrazovanja.

U delegaciji Baden-Virtemberga bili su i profesori i đaci poljoprivrednih škola iz različitih delova nemačke savezne pokrajine Baden – Virtemberg.

Sastanku u Gradskoj kući prisustvovali su i Predrag Rajić, saradnik za međuregionalnu saradnju pri Pokrajinskoj vladi , Dragoslav Aleksić savetnik, članovi Gradskog veća Miroslav Stupar, Veljko Stojanović i Slobodan Jovanov, kao i direktor Poljoprivredne škole Vršac Srđan Kliska. 

Tokom razgovora gosti su pohvalili saradnju države Srbije i AP Vojvodine sa nemačkom saveznom pokrajinom Baden – Virtemberg, ali i saradnju dveju zemalja.

poseta Nemačka delegacija 180418 2018 gradska kuca

Jedna od ideja, koja je istakuta na sastanku, a koja se uspešno realizuje poslednje dve godine - jeste program studijske razmene srednjoškolaca. Naredna poseta đaka naše zemlje Nemačkoj, zakazana je za septembar.

Tada će, kako je istaknuto, đaci iz Vojvodine, među kojima će biti i vršački srednjoškolci, posetiti pokrajinu Baden – Virtemberg. 

- Grad Vršac će i u narednom periodu stipendirati đake sa teritorije grada Vršca, a ove godine odlučili smo i da lokalna samouprava stipendira sve đake koji su konkurisali, odnosno da ćemo  proširiti  listu za gradske stipendije , istakla je gradonačelnica Mitrović.

Takođe, gradonačelnica Mitrović je istakla da je Gradsko veće donelo odluku da finanijski pomogne realizaciju projekta rekonstrukcije i adaptacije fasade Poljoprivredne škole, koji se realizuje Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, u cilju poboljšanja ergetske efikasnosti školskih objekata.

- Grad Vršac i Poljoprivredna škola dobar su primer saradnje na lokalnom nivou i u Vojvodini, ocenio je saradnik za međuregionalnu saradnju pri Pokrajinskoj vladi, Predrag Rajić.

Tokom posete gradu Vršcu, delegacija nemačke pokrajine Baden-Virtember obišla je prostorije zgrade Gradske kuće, koja je podignuta 1860. godine za potrebe administracije gradskog Magistrata, i predstavlja spomenik kulture u kategoriji nepokretnih kulturnih dobara od velikog značaja.

Takođe, gosti su posetili i Poljoprivrednu školu, Vidikovac, Vršački zamak, Muzej Hamelštil- Gudurica i vinariju "Nedin".

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31