Zašto porodica Đumić ne odgovara na pozive?

Zašto porodica Đumić ne odgovara na pozive?

Autor :  Aleksandar Čupić maj 04, 2018

Povodom slučaja Višnje Đumić, redakcija prvog vršačkog informativnog portala eVršac, pokušala je da stupi u kontakt sa porodicom Đumić, međutim nisu nam odgovorili na pozive i poruke.

Našem portalu je bilo veoma značajno, prvenstveno zbog naših čitalaca, koji su u komentarima na vest o doktorskom falsifikatu naše sugrađanke, bili podeljeni u mišljenjima - da li je Višnja Đumić počinila ozbiljno krivično delo, ili ne.

Da podsetimo, Višnja Đumić koja potiče iz vršačke porodice uglednih medicinskih radnika (majka glavna sestra neonatologije na kojem odelenju je radila i Višnja, a otac neuropsihijatar koji radi i u Opštoj bolnici u kojoj je svojim radom zašlužio ozbiljan ugled), sa falsifikovanom diplomom, bila zaposlena kao doktor medicine u Službi pedijatrije sa neonatologijom Opšte bolnice Vršac, od decembra 2015. do 3. aprila 2018. godine. Početkom aprila, Antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja razotkrio je ovu prevaru.

Ono što je redakciju portala eVršac zanimalo, zasniva se na izjavi rukovodstva opšte bolnice Vršac, a koja glasi: "Višnja Đumić je bila sekundarni lekar, odnosno radila je tehničko-administrativne poslove. Nije lečila decu, niti samostalno donosila odluke. Samo je pomagala glavnim lekarima, najviše oko unošenja podataka u informativni sistem. Nismo mogli ni da pretpostavimo da je diploma falsifikovana. Čim smo došli do tih saznanja, udaljili smo je sa posla".

Ako je rukovodstvo Opšte bolnice Vršac verovalo da Višnja Đumić ima diplomu, zašto je radila tehničko-administrativne poslove koje obično rade medicinske sestre i tehničari? I koji još to doktor medicine unosi podatke u informativni sistem, s obzirom na činjenicu da je evidentan deficit medicinskog, odnosno doktorskog kadra u brojnim zdravstvenim ustanovama u zemlji, pa tako i u Vršcu ?

Da li je rukovodstvo Opšte bolnice u Vršcu znalo nešto više od nas?

Ako ne brinemo o svom zdravlju i zdravlju svoje dece, o čijem ćemo?

Redakciji portala eVršac nejasna je i reakcija Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu, koje Višnju Đumić tereti za samo prevaru na osnovu isplaćenih plata, a ne i za falsifikat, lažno predstavljanje i štetu koja je naneta deci i njihovim roditeljima.

Takođe, redakcija portala evršac očekuje i da Opšta bolnica Vršac podnese krivičnu prijavu, s obzirom na to da joj Višnja Đumić svojim delom urušila ugled.

Slučaj Višnje Đumić, i falsifikovanih diploma zdravstvenih radnika nije jedini u vršačkom zdravstvu.

Da podsetimo, falsifikovane diplome pronađene su i u  Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović", a radnici ove zdravstvene ustanove koji su ih posedovali, priznali su krivično delo. 

Nažalost, radnik SPB "Dr Slavoljub Bakalović" koji je falsifikovao i prodao diplome nikada nije procesuiran. Njegovo ime poznato je redakciji portala eVršac.

Još veća žalost je što je njegova supruga jedan od kandidata za mesto direktora ove ozbiljne zdravstvene ustanove u Vršcu.

Ovim putem, javno pozivamo Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu, da nas kontaktira kako bi i oni saznali pravu istinu.

Redakcija portala eVršac više neće zvati porodicu Đumić, ali će rado prihvatiti njihov poziv. 

Nastaviće se...

 Autor: Aleksandar Čupić, glavni i odgovorni urednik prvog vršačlkog informativnog portala eVršac

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31