Republičko takmičenje iz tehnike i tehnologije održano u vršačkoj OŠ "Jovan Sterija Popović"

Republičko takmičenje iz tehnike i tehnologije održano u vršačkoj OŠ "Jovan Sterija Popović"

Autor :  maj 17, 2018

Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Društvo pedagoga tehničke kulture Srbije organizovalo je  59. Republičko takmičenje iz tehnike i tehnologije, odnosno tehničkog i informatičkog obrazovanja u Vršcu, u OŠ "Jovan Sterija Popović".

Takmičenje je okupilo 675 učenika i njihovih mentora (oko 400) sa teritorije cele Srbije, uključujući i učenike sa Kosova i Metohije.

Veoma je važno napomenuti da je ovaj predmet, a samim tim i ovo takmičenje, jedino u našoj zemlji koje omogućava da se u veštinama pokažu i učenici koji školu pohađaju po izmenjenom programu – IOP2, kao i učenici specijalnih škola. Ove godine takmičenju je pristupilo njih pedesetdvoje.U ostalih osam disciplina (od čega su četiri modelarske – avio, raketno, brodo i automodelarstvo) svoje znanje, talenat, kreativnost i spretnost, odmerilo je 623 učenika.

Među njima je bilo i pet učenika opštine Vršac koji su se plasirali za ovaj nivo takmičenja, a učenice Jelena Jovanović, sa mentorom Draganom Mohorom (OŠ“Jovan Sterija Popović“ )  i Marija Sekulić sa mentorom Natašom Vujičin (OŠ“Vuk Karadžić“), osvojile su treću nagradu u kategoriji sedmih razreda.

U radu komisija učešće su uzeli profesori Tehničkih fakulteta iz Novog Sada i Čačka, kao i nastavnici ovih predmeta iz svih krajeva zemlje. Nakon višemesečnih priprema i velikog angažovanja nastavnika i zaposlenih u OŠ „Jovan Sterija Popović“ u Vršcu, uz pomoć svih institucija u gradu, takmičari i njihovi mentori poneli su sa sobom izuzetno povoljne utiske o samoj školi,  organizaciji i gradu.

republicko 59 vrsac osjsp vrsac 2018 maj 1705

Otvaranju takmičenja prisustvovali su načelnica Školske uprane Zrenjanin -  Snežana Oluški-Vlačić, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Veljko Stojanović i predsednik Društva pedagoga tehničke kulture Srbije- Mitar Mitrović.

rep 59osjspvs 1705 bbb

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Novembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30