Predstavnici Grada posetili selo Vlajkovac

Predstavnici Grada posetili selo Vlajkovac

Autor :  maj 25, 2018

Predstavnici lokalne samouprave posetili su  Mesnu zajednicu Vlajkovac, u cilju upoznavanja sa problemima meštana i pronalaženju načina za njihovo rešavanje.

Tim povodom održan je i sastanak kome su pisupsvovali predsednik Saveta mesne zajednice Safet Tihić,  kao i direktor  škole "Branko Radičević" Dejan Panić, koji su detaljno upoznali predstavnike Grada sa problemima sa kojima se suočavaju meštani sela Vlajkovac.

- Najveći problem sela i stanovnika Vlajkovca je svakako loše stanje zgrade OŠ "Branko Radičević" na kojoj su uočeni brojni nedostaci. Zgrada je počela da tone na pojedinim mestima tako da je neophodna rekonstrukcija ili izgradnja potpuno novog objekta, istako je  predsednik Saveta mesne zajednice Safet Tihić.

Da podsetimo, tamošnja školska zgrada izgrađena je po modelu montažnih objekata iz prošlih vremena i sa brojnim propustima, tako da se sanacija teško može izvršiti bez ozbiljnih zahvata, koji podrazumevaju veća finansijska ulaganja.

Osim školske zgrade, problem je i Stari park u Vlajkovcu. 

Grad Vršac je uradio Idejni projekat obnove parka, ali zbog nedostatka sredstava radovi na uređenju još uvek nisu započeti. Međutim, u narednom perodu protrebno je raditi na pronalaženju načina i sredstva da se izneti problemi, po prioritetima, rešavaju, kao i da prilikom njihovog rešavanja ptreba krenuti od problema koje imaju najmlađi, zaključak je predstavnika Grada, nakon sastanka u Vlajkovcu.

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31