Hemofarm slavi 58 godina uspešnog poslovanja

Hemofarm slavi 58 godina uspešnog poslovanja

Autor :  jun 01, 2018

Kompanija Hemofarm, lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona i jedan od deset najvećih izvoznika u Srbiji, obeležila je 58 godina uspešnog poslovanja najavom nastavka ulaganja u nove pogone i modernizaciju poslovanja.

- Ponosan sam što smo zadržali lidersku poziciju u Srbiji, BiH i Crnoj Gori i što snažno napredujemo i na drugim tržištima. Biti lider na tržištu je cilj svake kompanije, ali možda i teži zadatak jeste - zadržati lidersku poziciju,  izjavio je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger na tradicionalnom prijemu za zaposlene, jubilarce i penzionere u vršačkoj fabrici kojim je obeležen dan firme.

Ipak, decenije uspešnog poslovanja su, kako kaže, naučile kompaniju da bude i ostane najbolja, i da konstantno teži "modernizaciji, uz spremnost da se istovremeno prilagođavamo zahtevima lokalnih tržišta i globalnim uslovima poslovanja".

Tokom prethodne godine, Hemofarm je ostvario nove poslovne uspehe i postao glavni centar Štada grupe, u okviru koje posluje, za tržišta centralne Evrope (Poljske, Češke i Slovačke), čime je proširio zonu regionalne nadležnosti na ukupno 13 zemalja centralne i jugoistočne Evrope.

Uspešno je završena i izgradnja najsavremenijeg Centra za pakovanje u Vršcu u koji je uloženo 21,6 milion evra, dok je u podgoričkom Hemomontu izgrađen novi pogon za proizvodnju sterilnih nosnih sprejova (SNUP).

Od avgusta 2006. godine, od kada je Hemofarm u vlasništvu nemačke Štada grupe, u osavremenjivanje poslovanja, opremu i nove pogone investirano je oko 300 miliona evra, a planirane su i nove investicije.

Budući planovi Hemofarma usko su vezani za dalje jačanje i internacionalizaciju poslovanja Štade, čija je namera da postane jedan od pet najvećih proizvođača generičkih lekova u svetu.

Hemofarm je svoj put razvoja i uspona počeo kao mali pogon za proizvodnju lekova u Vršcu da bi danas stigao do međunarodne kompanije sa 3.500 zaposlenih i izvozom u 38 zemalja sveta.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28