"Blic fondacija" obnavlja deo porodilišta u Vršcu

"Blic fondacija" obnavlja deo porodilišta u Vršcu

Autor :  blic.rs jun 04, 2018

"Blic fondacija“ je ponovo u Opštoj bolnici u Vršcu. Ovoga puta u porodilištu, gde se sređuje prostor za dame koje su upravo postale mame.

"Blic fondacija“ je odlučila da potpuno promeni 500 kvadrata dotrajalih podova, koji su stvarali velike probleme osoblju, ali i porodiljama. Tu nije problem samo estetika, oljuštena farba kojom je kamen u nekoj od ranijih rekonstrukcija samo premazan, već pre svega funkcionalnost. Kreveti i kolica sa porodiljama, aparati, pa i pacijenti i osoblje zapinjali su o pocepane podove. Rad je bio otežan i usporen.

"Blic fondacija“ uz pomoć donatora obezebdila je sredstva za rekonstrukciju i radovi su sada uveliko u toku. Porodilje su izmeštene na novo, potpuno renovirano odeljenje Ginekologije, koje je „Blic fondacija“ takođe obnovila, a radnici su se rasporedili i u punom su zamahu.

Doktor Jon Omoran, direktor Opšte bolnice "Vršac“, zadovoljan je dinamikom.

- Mi ovo zaista ne bismo mogli da uradimo bez  "Blic fondacije“. Ono što je najbitnije je da će porodilje napokon moći da uživaju u prijatnom i funkcionalnom prostoru u najvažnijim danima u svom životu, navodi dr Jon Omoran.

Načelnik Porodilišta dr Aleksandar Krese dodaje da će novi podovi obezbediti veću produktivnost i rešiti dosadašnje probleme osoblja.
 
- Problemi su se najviše ogledali u otežanom kretanju kolica i kreveta, saplitanju, klizanju, što je vrlo nezgodno, posebno kada se ima u vidu da se radi sa vulnerabilnom grupom pacijenata, kaže doktor Krese.
 

Da bi svi radovi tekli što brže i kvalitetnije, ali i da bučne mašine ne bi remetile porodilje, one su izmeštene na renovirano odeljenje ginekologije. To, kako tvrde iz „ArmArta“, koji izvodi radove, neće dugo trajati. Oni garantuju da će i ovo odeljenje, kao i prethodno renovirana ginekologija, biti kao novo, piše današnji Blic.rs.

vrsac porodiliste blic fondacija jun 2018 4618

Ipak, najvažnije je mišljenje samih porodilja. Snežana Birač, 29-godišnja ponosna mama trenutno jedine devojčice u carstvu dečaka u porodilištu, kaže da će obnova mnogo značiti i porodiljama i osoblju.

- Ne smeta mi što smo premeštene, u potpuno novom odeljenju Ginekologije smo i zadovoljna sam uslovima. Higijena i ljubazno osoblje su stvarno izuzetni. Ja sam se potpuno neplanirano porodila u Vršcu, jer je porođaj trebalo da bude obavljen u Beogradu. Ali, nisam se pokajala. To što se renovira deo Porodilišta je, bez obzira na radove, obradovalo sve porodilje, kaže ona.

Njena sreća je još veća jer joj se u srećnom trenutku pridružila i sestra, koja je trebalo pre Snežane da se porodi, ali ju je ona preduhitrila. Sada leže na istom odeljenju i čekaju da Snežanina devojčica dobije brata ili sestru od tetke. 

Briga o deci je briga o majkama

- "Blic fondacija“ je tu da pomogne deci, a samim tim i majkama. Briga o deci je briga o njihovim mamama. U Vršcu smo obnovili Ginekologiju, a sada postavljamo i 500 kvadrata novih podova u Porodilištu. Mi vodimo računa o generacijama koje dolaze. Uslovi u kojima borave porodilje treba da su po postavljenim standardima i „Blic fondacija“ će uz pomoć donatora pomoći bolnici da ih uspostave, kaže izvršni direktor "Blic fondacije“ Ljiljana Knežević.

Izvor: blic.rs, Fotografije: Predrag Dadijer / RAS Srbija

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31