Vrščanin Veljko Stojanović dobitnik nagrade "Kapetan Miša Anastasijević"

Vrščanin Veljko Stojanović dobitnik nagrade "Kapetan Miša Anastasijević"

Autor :  jun 15, 2018

Vrščanin Veljko Stojanović, dobitnik je nagrade "Kapetan  Miša  Anastasijević"  za  značajan doprinos unapređenju obrazovanja u Vršcu, Banatu i Srbiji.

Veljko Stojanović je profesor matematike i dugogodišnji direktor Hemijsko – medicinske škole, a danas obavlja funkciju člana Gradskog veća, zaduženog za oblast obrazovanja grada Vršca. 

U obrazloženju žirija stoji da se priznanje dodeljuje Veljku Stojanoviću za  „Značajan doprinos unapređenju obrazovanja u Vršcu, Banatu i Srbiji“.

Pri tome  se imalo u vidu da je učestvovao u organizaciji i vođenju niza Republičkih i međunarodnih takmičenja i manifestacija i ostvarivao međunarodnu saradnju sa velikim brojem osnovnih i srednjih škola i fakulteta na planu realizovanja projekata u domenu obrazovanja i sporta u Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Rusiji.

Takođe, Veljko Stojanović je učestvovao u više  projekata finansiranih iz republičkih i pokrajinskih fondova kao i projekata Evropske unije, posebno u Programima prekogranične saradnje Rumunije i Srbije.

Nagradu "Kapetan  Miša  Anastasijević"  zajednički dodeljuju Agencija Media Invent iz Novog Sada, Novosadski i Beogradski Univerziteti, uz pomoć Privrednih komora Vojvodine i Srbije kao i lokalnih samouprava.

Priznanje sa imenom znamenitog srpskog dunavskog kapetana iz  19. veka Miše Atanasijevića, poslovnog čoveka i savremenika Miloša Obrenovića, dodeljuje se već 18. put sa ciljem isticanja ljudske preduzimljivosti  i unapređivanja uslova i kvaliteta života sa hrabrim  iskoracima ka novim putevima i savremenim kretanjima, baš onako kako je to  kapetan Miša činio sa svojom moćnom flotilom trgovačkih brodova  u svim dunavskim  državama tog vremena od izvorišta do ušća reke Dunav.

O istorijatu, prilikama toga vremena, životu i ličnosti Kapetana Miše Anastasijevića sve prisutne upoznao  je gospodin Pero Zubac, savremeni pesnik, znalačkim osvrtom  na umeće, poslovnost i čovekoljublje velikog dobrotvora. 

Dodela  ovogodišnjih priznanja  „Kapetan  Miša  Anastasijević“ organizovana je Narodnom pozorištu u Zrenjaninu.

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31