Vršačka Gradska biblioteka i bibliotekari na 3. Vidovdanskom festivalu knjige

Vršačka Gradska biblioteka i bibliotekari na 3. Vidovdanskom festivalu knjige

Autor :  jun 28, 2018

Vršačka Gradska biblioteka i bibliotekari, u okviru 3. Vidovdanskog festivala knjige, program bibliotekari - bibliotekarima, predstavili su se kruševačkoj publici 

Gradska biblioteka Vršac obavlja matične funkcije za opštine Vršac, Alibunar, Bela Crkva i Plandište.

- Osobenost Gradske biblioteke je ta što raspolaže jednopm od najvećih zbirki knjiga na nemačkom jeziku u Srbiji. ovom prilikom posebno smo se osvrnuli  na naše na publikacije: Vršac u XVIII veku autora Dušana Belče, dugogodišnjeg direktora Gradske biblioteke Vršac, Karte Banata koje su priredili Dragoljub Tašlić i Ivan Stojanović, Vršac u starini Feliksa Milekera, O ikonama i pacovima Roberta Hamerštila i Blagoslov moga oca Ivana Singera, kaže Vesna Zlatičanin, direktorka Gradske biblioteke Vršac.

U nastavku večeri voditelj Zavičajne zbirke Tamaš Fodor predstavio je neknjižnu građu vršačke biblioteke.

- Reč je o fotografijama koje su nastale u vršačkim ateljeima iz perioda kraj XIX veka i početka HH veka. Biblioteka je uz pomoć udruženja građana sprovela akciju skeniranja starih porodičnih fotografija i na taj način došla do velikog broja fotografija u elektronskom obliku čime je upotpunila Zavičajnu zbirku koja je još i izuzetno bogata starom periodikom (BANATIKA). Veče se završilo razgovorom kolega iz dve biblioteke, razmenom ideja i mogućnostima dalje saradnje, rekao je Fodor.

foito festival krusevac boibvliotekla

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28