"Blic fondacija" svečano otvorila renoviran deo porodilišta u Vršcu

"Blic fondacija" svečano otvorila renoviran deo porodilišta u Vršcu

Autor :  jul 16, 2018

Nakon dvadeset i pet dana renoviranja, uz pomoć "Blic fondacije", kompletno je obnovljen deo odeljenja porodilišta i neonatologije Opšte bolnice u Vršcu. Svečanom otvaranju prisustvovali su zamenik direktora bolnice Valentin Krese i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, predsednik skupštine grada Vršca Nenad Baroš, kao i izvršna direktorka ''Blic fondacije'' Ljiljana Knežević.

Nakon uspešne obnove Odeljenja ginekologije i akušerstva "Opšte bolnice" u Vršcu, "Blic fondacija" potpuno je zamenila, uglačala i doterala 500 kvadratnih metara dotrajalih podova porodilišta vršačke bolnice koji su sada zasijali punim sjajem. Nema više rđe, odguljenog maltera o koji se neretko zapinjalo, sada je stvoren jedan funkcionalni prostor u kojem će biti prijatnije kako trudnicama tako i zaposlenima – lekarima i babicama.

Zahvalnost "Blic fondaciji" Zoran Gojković pokrajinski sekretar za zdravstvo rekao je da je "Blic fondacija" svim angažovanjem u Vršcu obezbedila početak jednog velikog projekta.

- Nesebičnu zahvalnost dugujemo "Blic fondaciji", što je ovom rekonstrukcijom obezbedila početak jednog velikog projekta kompletnog renoviranja Opšte bolnice u Vršcu - naveo je Gojković i dodao da je u toku pravljenje idejnog rešenja nakon čega će početi realizacija.

Ovo sređivanje od velikog je značaja i za grad, ali i okolna mesta. Tim povodom se obratio i predsednik gradske skupštine Nenad Baroš.

- Nalazimo se u najuređenijem i najlepšem odeljenju opšte bolnice u Vršcu i stoga moram da se zahvalim "Blic fondaciji" što je pružila materijalnu pomoć već i brigu za zaštitu majki i naše dece - istakao je Baroš i dodao da je odeljenje sada pretvoreno u ponos grada po svim standardima.

porodiliste blic fondacija obnova jul 2018 vs

- "Blic fondacija" je ovde već drugi put za šest meseci, renovirali smo kompletno odeljenje ginekologije, a sada smo ovde u porodilištu. "Blic fondacija" brine o deci, brinemo da toj deci detinjstvo učinimo boljim i kvalitetnijim,  rekla je Ljiljana Knežević, izvršna direktorka "Blic fondacije" i dodala da je stub porodice majka, te su stoga odlučili da pomognu porodilište i da su zahvaljujući donatoru, Milanu Popoviću to i uspeli.

Renoviranim ambijentom i izgledom zadovoljan je i zamenik direktora Valentin Krese koji je najavio da je ovo samo jedna u nizu akcija renoviranja ove bolnice.

- Nije prošlo ni šest meseci nakon što je rekonstruisana ginekologija. Danas smo se okupili da zvanično pustimo u rad porodilište, iako ono već deset dana besprekorno radi - naveo je Krese i dodao da sada mogu da se podiče izvršenim porodilištem, te da se nada da će "Blic fondacija" nalaziti mesta i vremena za njih ove probleme.

Izvor: blic.rs, FOTO: P. DEDIJER / RAS SRBIJA

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31