U Vršcu predstavljen projekat "Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu"

U Vršcu predstavljen projekat "Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu"

Autor :  jul 21, 2018

Prezentacija projekta prekogranične saradnje pod nazivom "Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu", okupila je brojne učesnike. Projekat se realizuje na teritoriji srpskog i rumunskog Banata.

Ciji projekta je povezivanje svih potencijalnih korisnika u jednu celinu i jedinstvenu turističku ponudu, i  rezultat je prekogranične saradnje Grada Kikinde i Zapadnog univerziteta u Temišvaru, u saradnji sa Narodnim muzejem u Kikindi.

- Vršac ima šta da ponudi, a vinski turizam je nešto na čemu Vršac treba da se bazira. Interesantan je i zbog vinogradarske tradicije i zbog Vinskog puta, rekao je član Gradskog veća Miroslav Stupar.

U okviru prezentacije predstavili su se i mali lokalni proizvođači, čija će proizvodnja biti predstavljena i kroz knjigu "Banat na 10 načina" i IT platformu.

- Na prezentaciju smo pozvali i proizvođače tradicionalnih proizvoda, i ovo je prilika da sa njima razgovaramo o mogućnostima njihovog učešća u projektu, kaže konzul Rumunije u Vršcu, Nikolae Dan Konstantin.

Takođe, predviđeno i objavljivanje knjige recepata i godišnjeg kalendara događaja u regionu, izrada istraživačke studije o razvoju turizma i snimanje kratkih promo filmova, a ukupna vrednost projekta je 345.000 evra.

Prezentacija u Vršcu organizovana je na poziv Generalnog konzulata Rumunije u Vršcu, a organizator je Kulturni centar Vršac.

promocija lkturiyam

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31