Publikacija o Vršcu osvojila prvu nagradu na festivalu "Kofer slova" u Kruševcu

Publikacija o Vršcu osvojila prvu nagradu na festivalu "Kofer slova" u Kruševcu

Autor :  okt 16, 2018

Publikacija o Vršcu osvojila prvu nagradu na međunarodnom festivalu turističkih publikacija "Kofer slova" u Kruševcu.

Priliku da kroz izdavaštvo, odnosno izradu publikacija, prikaže i afirmiše svoju delatnost ove godine iskoristilo je više od 40 turističkih organizacija is Srbije, koje su se nadmetale u devet kategorija.

Nagrade su najboljima uručile direktorka Turističke organizacije grada Kruševca, Suzana Milosavljević i gradonačelnica grada Kruševca, Jasmina Palurović, koja je prethodno otvorila Festival.

Festival je takmičarskog karaktera, a kriterijumi za dodelu nagrada su bili promocija i unapređenje turističkih potencijala, isticanje autentičnosti regije i kvalitet i orginalnost sadržaja i fotografija.

U jakoj konkurenciji Turistička organizacija Vršca je dobila prvu nagradu "Zlatni kofer slova" sa publikacijom "Vršac - grad vetra i vina".

Publikacija “Vršac – grad vetra i vina” je višelisna turistička publikacija sa više od 50 stranica. Sadržaj je obuhvatio sve autentične potencijale regije: simbole grada, verske, kulturne, turističke, obrazovne i sportske objekte, geografske crte Vršca, najznačajnije gradske manifestacije, istorijski poznate vrščane, kao i korisne kontakte smeštaja, restorana i vinarija.  

Idejno rešenje i tekst prikazuju  vizuelno dominantnu ideju, kao simbol grozda koji je jednostavno, a atraktivno iskorišćen na korici publikacije. Na zanimljivom elegantnom rešenju kroz šupljine grozda vide se obrisi panorame grada.

Tekst publikacije je ozbiljan, faktografski, posvećen je svim sadržajima koji Vršac čine atraktivnom i važnom turističkom destinacijom. Da Turistička organizacija Vršca dobije ovu vrednu nagradu doprinelo je i to što su kompletne informacije o gradu u publikaciji predstavljene na tri jezika: srpskom, engleskom i rumunskom.

Utiske o publikacijama, iskustva i ideje turistički radnici razmenili su na otvaranju Festivala, kada su uručene nagrade pobednicima.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31