Obeleženo 40 godina pobratimstva lovačkih udruženja

Obeleženo 40 godina pobratimstva lovačkih udruženja

Autor :  dec 03, 2018

Lovačko udruženje "Fazan“ Vršac i Lovačko udruženje "Jasenica-Jug"  Smederevska Palanka -  sekcija Ratare, proslavili su 40 godina pobratimstva.

Tim povodom proteklog vikenda lovci LU „Fazan“ iz Vršca ugostili su svoje kolege iz Ratara.

Vršački lovci su u subotu u ranim jutarnjim časovima u Potpornju svečano dočekali prijatelje, a potom organizovali celodnevni lov na fazana, divlju svinju i štetočine lisicu i šakala u atarima sela Potporanj i Vatin kojima gazduje LU „Fazan“ Vršac.

Nakon lepog druženja u prirodi, susret dva pobratimska udruženja nastavio se u Domu kulture u Potpornju uz tradicionalni lovački gulaš i muziku. Nakon ručka, predsednik lovačkog udruženja „Fazan“ Vršac Miroljub Matić dodelio je zahvalnice predsedniku udruženja iz Ratara Jovanu Tripković, kao i najzaslužnijim lovcima našeg udruženja koji su se posebno istakli i dali svoj doprinos u toku ove godine, a posthumno su odlikovani i predsednici oba udruženja Rajko Vuletić iz Vršca i Dragiša Starčević iz Ratara koji su pre 40 godina potpisali povelju o bratimljenju dva udruženja.

U okviru obeležavanja ovog jubileja pre tri sedmice lovci iz Vršca boravili su u gostima u Ratarima, a susreti udruženja tradicionalno se organizuju dva puta godišnje u toku jeseni u vreme trajanja sezone lova na fazana.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28