Počeo ovogodišnji "Jesenji šahovski Kup Vršca"

Počeo ovogodišnji "Jesenji šahovski Kup Vršca"

Autor :  dec 06, 2018

U Vršcu je počeo "Jesenji šahovski Kup UP" za 2018. godinu. Ovogodišnji "Jesenji kup Vršca" okupio je 13 takmičara među kojima su dva fide majstora od kojih jedna dama – fm Staka Ivković i prošlogodišnji pobednik fm Boško Đonin.

Uz njih su tu i 11 jakih majstorskih kandidata iz okruženja Vršca – članovi šah kluba „Bora Kostić Vršac“ mk Mitrovanov Đorđe, mk Petrović Laza, mk Sloba Simić, mk Đorđev Bojan, i mk Zorić Savo  zatim članovi šah kluba „Unirea“ Ritiševo mk Vojna Pau, mk Jovanović Slavko i mk Rankov Petar  kao i članovi šah kluba Izbište mk Đurić Đurica, mk Ovčarov Dragutin.

- Podsetimo ovo takmičenje je napravljeno na predlog mk Lazara Petrovića po uzoru na svetski kup FIDE i igra se na ispadanje, prvo mini meč od dve partije po tempu 60min+30sec po potezu za svakog od igrača a u slučaju nerešenog igraju se dve dopunske partije po tempu 15 min + 10 sec po igrači. Ako je i tada nerešeno igraju se dve brzopotezne partije po tempu 5 min +3 sec po igraču i na kraju ako je i to nerešeno igra se takozvana „Armagedon“ partija u kojoj beli na raspolaganju ima 5 minuta a crni 4 minuta za razmišljanje za celu partiju ali beli ima obavezu da dobije tu partiju a crnom je za pobedu u toj partiji i meču dovoljan remi, ističu u ŠK "Bora Kostić".

U prvom kolu kao prva tri nosioca po rejtingu prošla su u drugo kolo tri takmičara – fm Đonin Boško, fm Staka Ivković i mk Mitrovanov Đorđe. Oni sada očekuju svoje protivnike sa kojima će se sastati u drugom kolu.

U drugom krugu prvog kola pobednicima ostaje da pokušaju da zadrže ili uvećaju prednost iz ovog kola a poraženi imaju priliku da se isprave i zasluže dodatne partije ukoliko eventualno pobede u tom drugom kolu  koje je na programu u danas 6.decembra.

Izveštaj prvog kola možete pročitati klikom OVDE

Foto: borakosticvrsac.wordpress.com

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28