Zasedao okružni štab za vanredne situacije (VIDEO)

Zasedao okružni štab za vanredne situacije (VIDEO)

Autor :  jan 12, 2017

Okružni štab za vanredne situacije analizirao je situacije na terenu Južnog Banata.

Stanje na terenu Južnog Banata je sledeće:

Dana 9.01.2017. godine u 8 časova je proglašena redovna odbrana od zagušenja ledom na reci Tamiš, a debljina leda kreće se u intervalu od 8 do 10cm.

Na putevima Južnog Banata na snazi je treći stepen dežurstva, angažovani su svi potrebni kapaciteti, visina snežnog pokrivača je do 5cm, čišćenje se redovno odvija, kolovoz je vlažan, putevi su prohodni, ali je odvijanje saobraćaja otežano.

Obustave saobraćaja nije bilo i stanje je redovno, napajanje strujom je stabilno i nema isključenja, epidemiološka situacija se kreće u pravcu smanjenja obolelih i nema indicija za proglašenje epidemije.

Školski raspust neće biti produžen.

Načelnica Danijela Lončar uputila je apel gražanima da usled nepovoljne hidrometeorološke situacije praćene snegom i veoma niskim temperaturama koja je zahvatila Južnobanatski upravni okrug, bez preke potrebe ne kreću na put jer se saobraćaj i dalje otežano odvija, a ukoliko su prinuđeni da svoju vožnju prilagode vremenskim prilikama i uslovima puta.

Takođe apeluje se da građani koriste javna klizališta a ne zaleđenje reke i kanale, a vlasnici plovnih objekata i čamaca nađu način i oslobode iste od leda i preduprede štetu koja će nastati po otapanju i odvajanju leda.

I još jednom je upućen apel za pomoć onima koji su napušteni, stari, bez adekvatne obuće i odeće.

Pogledajte opširnije u prilogu RTV Pančevo:

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije