Vesti

Indonežani hoće privrednu saradnju sa Vršcem

Gradonačelnica Dragana Mitrović sa saradnicima organizovala je prijem za novoimenovanog ambasadora Republike Indonezije u Srbiji, njegovu ekselenciju Mohamada Čandra Vidja Judha, koji je u Vršcu boravio sa privrednom delegacijom ambasade.

Na satanku u Gradskoj kući razmenjene su informacije i započeti razgovori o potencijalima privredne saradnje kompanija iz Indonezije sa našim regionom. Posle sastanka, u Svečanoj sali Gradske kuće u Vršcu održana je prezentacija indonežanske privrede, na kojoj su, pored delegacije i indonežanskih privrednika čije kompanije već posluju u Srbiji, prisustvovali i menadžeri najeminentnijih kompanija Južnog Banata iz različitih privrednih delatnosti.

Ovim povodom u Vršcu su održani i “Dani Indonezije” gde je veliki broj građana bio u prilici da se upozna sa lepotama ove zemlje, turističkom ponudom, kulturnim bogatstvom i degustira kulinarske specijatitete iz tog kraja sveta. Gost Vršca bio je i Univerzitetski ansambl iz Džakarte “Krida Budai” koji je učestvovao i na festivalu “Vršački venac”.

Ostale vesti