Sportske vesti

Indonezija u Vršcu postala novi prvak sveta

Deseto Svetsko prvenstvo u preciznom sletanju paraglajderom na cilj svečano je juče zatvoreno u Vršcu. Novi pravk sveta je Indonezija, druga je Kina, a treće Kolumbija. Nažalost, reprezentacija Srbije, koja je na ovom Svetskom prvenstvu branila titulu vicešampiona iz 2017. godine, nije uspela da se okiti medaljom.

Uprkos izostanku medalje, naši piloti i organizatori, Vazduhoplovni savez Srbije i Paraglajding klub Berkut Vršac, nemaju razloga za nezadovoljstvo. Odziv takmičara bio je na najvišem nivou, kao i organizacija ovog značajnog sportskog događaja. Bez želje da ih opravdavamo, ističemo da je izuzetno teško u isto vreme biti takmičar i dobar domaćin.

Među 132 takmičara iz 30 zemalja sveta, u ženskoj konkurenciji, treće mesto osvojila je Đorđijana Birgoz iz Rumunije, drugo mesto pripalo je takmičarki JunJang Čo iz Koreje, a prvo mesto takođe korejskoj takmičarki – SuJang Čo.

U pojedinačnom generalnom plasmanu, 3. mesto osvojio je Matjaž Sluga iz Slovenije, drugo mesto Irvan Vinarja iz Indonezije, i prvo mesto Jong Vu, iz Kine.

Medalje je novim svetskim prvacima, uz pomoćnika u ministarstvu sporta i omladine, Darka Udovičića, uručio i ambasador Indonezije Mohamad Čandra Vidja Juda.

Na kraju svečane ceremonije dodele medalja, sekretar Vazduhoplovnog saveza Srbije Željko Ovuka predao je zastavu Svetske vazduhoplovne federacije predsedniku žirija Endiju Kauliju, koji ju je zatim dalje uručio organizatorima narednog svetskog prvenstva, koje će se 2021. godine održati u Severnoj Makedoniji.

Ostale vesti