Plandište Vesti

Mali preduzetnici velikog srca, porodica Ristevski iz Plandišta

Porodična firma Nedeljka Risteskog iz Plandišta, ovih dana se u potpunosti preorijentisala na šivenje pamučnih zaštitnih maski.

Situacija u kojoj se trenutno nalazi naša zemlja podstakla je Nedeljka i njegovu suprugu da se aktivno uključe u proizvodnju zaštitnih maski, kao nešto što je meštanima Opštine Plandište sada najpotrebnije. Kompletnu svoju proizvodnju tkanina usmerili su na šivenje ovog preko potrebnog sredstva za zaštitu.

  • Obzirom da je situacija veoma teška mi smo se odlučili da šijemo pamučne maske i tako damo svoj mali doprinos u suzbijanju epidemije. Prvo smo opremili Domove zdravlja, pošto su oni u prvoj liniji odbrane i njima su najpotrebnije, a zatim porodici i prijateljima, kako bi ih zaštitili. Do sada smo poklonili više od 1000 maski, što apotekama, bankama, maloprodajnim objektima i na tome nećemo stati dokle god postoji potreba da se maske prave, izjavio je Nedeljko.
  • Opština Plandište i ja kao predsednik dugujemo veliku zahvalnost porodici Risteski za sve što čine. Oni su primer kako sa malo aktivnosti, dobre volje i samoodgovornosti možemo da doprinesemo društvu i našoj maloj zajednici. Ne postoje reči zahvalnosti koje im sada možemo uputiti i na njihov volonterski rad i doprinos svi možemo da budemo ponosni. istakao je predsendik Opštine Plandište, Jovan Repac.

Ostale vesti