Vesti

Ministar Nedimović posetio Veliko Središte i Izbište

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i u ovoj godini nastavio je sa posetama Gradu Vršcu i naseljenim mestima. Ministar je, zajedno sa gradonačelnicom Vršca Draganom Mitrović, predstavio nove konkurse i subvencije, što je izazvalo veliku pažnju okupljenih poljoprivrednika.

Nedimović je u Velikom Središtu posetio poljoprivredno domaćinstvo Zorana Hodria, koji se bavi organskom proizvodnjom, odnosno organskim stočarstvom.

Hodri poseduje oko 75 grla krupne stoke, pre svega mužne krave, za koje obezbeđuje hranu sa 45 hektara organskog ratarstva. Organsko mleko mu je glavni proizvod. Poseti ministra Nedimovića prisustvovali su i brojni drugi poljoprivredni proizvođaci iz Velikog Središta.

Ministar je potom u Izbištu posetio gazdinstvo Bogdana Pavlova, koji se zajedno sa sinom bavi ratarskom proizvodnjom i obrađuje oko 100 hektara.

  • Moja porodica je imala tu čast da nam u posetu dođe ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Hvala Gradonačelnici Vršca na ukazanom poverenju i svim prisutnim prijateljima, rekao je Bogdan Pavlov.

Svi prisutni poljoprivrednici direktno su dobili informacije o novim konkursima koje raspisuje Ministarstvo. Najveće je interesovanje za subvencionisanje kupovine novih traktora, sklopljenih u Srbiji, gde Ministarstvo dotira čak polovinu od ukupne vrednosti traktora.

Ostale vesti