Vesti Video

Ministar Nedimović posetio Vršac i Pavliš (VIDEO)

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović boravio je u Vršcu i tom prilikom posetio Poljoprivredno gazdinstvo Save Milašinova u Pavlišu.

Ministar je obišao Poljoprivredno gazdinstvo zajedno sa gradonačelnicom Vršca Draganom Mitrović i njenim saradnicima, nakon čega je sa predstavnicima grada imao i radni sastanak.

Nedimović je prilikom ove posete istakao da je stočarska proizvodnja neophodna državi, ali da pitanje pašnjaka mora da se reši što će i biti učinjeno izmenom Zakona u ovoj oblasti.

Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršac je rekla da su na sastanak sa ministrom Nedimovićem u Pavliš pozvani poljoprvrednici, njih dvadesetak sa teritorije celog grad, i da je ovo bila prilika da se čuje koje oni imaju probleme, kako rade, ali i kako može da pomogne lokalna saomouprava i Republika. Ona je ministra izvestila i da je Vršac završio postupak komasacije.

Sava Milašinov, poljoprvrednik čije gazdinsltvo je posedio ministar nasledio je posao od oca. Ima 90 grla krava i 70 ovaca, a pored stočarstva bivi se i ratrstvom. Za njega je poseta ministra veoma značajna.

Pogledajte video RTV Pančevo:

Ostale vesti