Vesti

Novi Centar za socijalni rad gradi se pored Gerontološkog centra

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović ugostila je ministra za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, sa kojim je zajedno posetila Centar za socijalni rad, Gerontološki centar i Opštu bolnicu.

Gradonačelnica Mitrović je potvrdila da je lokacija predviđena za zgradu novog Centra za socijalni rad nalazi pored parcele na kojoj je sagrađen Gerontološki centar.

  • Grad Vršac ima tu mogućnost da bude jedan od prvih pet gradova u Republici Srbiji koji će dobiti novu zgradu Centra za socijalni rad. Mi smo iskoristili današnju posetu Ministra da razgovaramo o jednom novom velikom projektu koji je veoma značajan za Grad Vršac, već i da sagledamo sve ove probleme koje rešavamo zajednički i lokalna samouprava uz veliku podršku i pomoć Ministarstva i Vlade Republike Srbije, rekla je gradonačelnica Mitrović.

Ona je dodala da su razgovarali o uslugama koje Centar za socijalni rad pruža korisnicima i na koji način ih treba unaprediti, poboljšati i kako pružiti kvalitetniju uslugu korisnicima.

  • Lokalna samouprava je tu ne samo da pomogne rad Centra za socijalni rad već i da osluškuje i spozna prave potrebe korisnika i da u tom smislu kordinira, odnosno proširuje usluge. Takođe, obišli smo i Gerontološki centar i zaista moram da kažem da Gerontološki centar ima zaista jednu veliku podršku lokalne samouprave, ne samo kada su u pitanju novi projekti nego kada su u pitanju svi drugi problemi, rešavanje imovinsko pravnih problema koji su stari dvadeset i više godina na kojima radimo sve u cilju unapređenja ove ustanove, rekla je Mitrović.

Kao važno, Gradonačelnica je istakla saradnju sa Ministarstvom Vlade Republike Srbije, kao i da poseta ministra Vršcu pokazuje da Vlada Republike Srbije brine o svim institucijama, kako kada su u pitanju institucije ustanove socijalne zaštite, tako i u svim drugim i na taj način o svakom čoveku pojedinačno.

  • Prvenstveno bih hteo da se zahvalim gradonačelnici na saradnji, koja je sve bolja iz dana u dan, i da kažem da, iako je nadležnost lokalnih samouprava da brinu o Centrima za socijalni rad, dobro znamo da lokalne samouprave ne mogu da se izbore sa svim problemima koje imaju i da je to neka zaostavština iz prošlosti. Pred kraj meseca je predviđeno potpisivanje ugovora, gde ćemo krenuti u izgradnju novih centara koji će se kasnije proširiti na čitavu Srbiju, rekao je ministar Đorđević.

On je dodao da je tim Ministarstva smatrao da je veoma važno da lokacija bude takva da bude blizu Gradske bolnice, Doma zdravlja, Policijske stanice Vršac, Osnovnog suda…svih onih institucija koje u koordinaciji sarađuju sa Centrom za socijalni rad.

Ostale vesti