Vesti

NSZ: Obuke za osobe sa invaliditetom

Sredinom novembra startovala je osnovna informatička obuka za osobe sa invaliditetom u Vršcu. Obuka je namenjena licima koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, imaju rešenje o invalidnosti i žele da nauče rad na računaru. Prilikom selekcije kandidata prioritet su imali kandidati koji su duže na evidenciji.

  • Obuka se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela, u trajanju od 45 časova, ukupno 12 radnih dana. Nastava se održava pet dana nedeljno u trajanju od 4 časa, u prostorijama Akademije Oksford koja je izvođač obuke, kažu u Filijali Vršac NSZ.

Na obuci polaznici imaju mogućnost da počnu od samog početka, nauče osnove rada u Word-u, MS Excel-u, kao i internet informacije. Jedna od njih Tanja Jovanović kaže da je prezadovoljna obukom.

  • Nisam znala ništa vezano za računare, i zahvalna sam na prilici da u ovim godinama mogu da učim i napredujem, kaže Tanja, a ostali polaznici slažu se sa njom da su zahvalni na ponuđenoj prilici, zadovoljni organizacijom obuke kao i predavačem, za koga ističu da je strpljiv sa njima i pun razumevanja.

Trenutno su u toku još tri obuke u organizaciji Filijale Vršac NSZ, obuka za gerentodomaćice, frizere i zidare.

Ostale vesti