Alibunar Bela Crkva Plandište Vesti Vršac

“Očekujemo da će ova nedelje biti teška, kao i sledeća, biće još umrlih”: Tiodorović zaplakao na konferenciji

  • Očekujemo da će ova nedelje biti teška, kao i sledeća, doći će do porasta, rekao je epidemolog Branislav Tiodorović danas, na redovnoj konferenciji za novinare u 15 časova.
  • Moramo da shvatimo šta će da se desi ako se ne pridržavamo onoga što je propisano. Svako na svom radnom mestu mora da koristi zaštitnu opremu i mora da bude svestan da time što to ne radi ugrožava sebe, a i druge, naglasio je Tiodorović.

On je posebno naglasio da svi koji dođu iz inostranstva moraju, i ako su potpuno zdravi, da idu u karantin.

  • Apelujem na građane i na političare, ostavimo sada stvari koje nisu u vezi sa virusom, rekao je epidemiolog Tiodorović i naglasio da to nije politička izjava već apel.
  • Teško mi je kad neko umre. Verujem da je svima teško…, rekao je dr Tiodorović i, naočigled cele srpske javnosti, teško iskontrolisao nagomilane emocije, dok je odgovarao na bespotrebno forsirana pitanja, obojena političkom konotacijom.

Prema poslednjim informacijama Ministarstva zdravlja, u Srbiji su registrovana ukupno 457 potvrđena slučaja COVID 19, a preminule su još tri osobe od posledica korona virusa. Virus je u Srbiji ukupno odneo sedam života.

Ostale vesti