Sportske vesti Vesti

Održana Izborna skupština VAK 1926

Vršački atletski klub 1926 održao je Izbornu skupštinu. Za predsednika VAK 1926 jednoglasno je izabran dosadašnji predsednik Nenad Habibović, koji je odmah imenovao klupske organe, potpredsednika, sekretara, Izvršni odbor, nadzorni odbor i po prvi put je oformljena disciplinska komisija od tri člana.

Skupština je verifikovala odluku o promeni grba i pečata kluba koji su sada modernijeg dizajna. Po preuzimanju novog četverogodišnjeg mandata, Nenad Habibović je izjavio:

  • U proteklom četverogodišnjem periodu VAK 1926 poduplao je broj članova kako u mlađim kategorijama tako i u veteranskoj sekciji. Naše manifestacijama koje organizujemo, Vršački beli kros, Vršačka trka uz stepenice i Grožđebalske ulične trke su sve posećenije i u ovoj godini broje preko 700 učesnika od kojih je najveći broj bio predškolaca i đaka 1. I 2. razreda OŠ, To su naši budući šampioni, rekao je Habibović.

On je istakao i da je Klub unapredio saradnju sa Atletskim savezima Srbije i Vojvodine, a nagrada je to da su Beli kros i Trka uz stepenice uvršteni u kalendar trka van stadiona ASS za 2020. godinu.

  • Ponosni smo na saradnju sa lokalnom samoupravom, Sportskim savezom, Crvenim krstom, Turističkom organizacijom Vršca, kao i mnogim prijateljskim sportskim klubovima. Ovim putem zahvaljujem se rukovodstvu kluba, svim prijateljima i volonterima koji nam pomažu sve vreme, dok pišemo novu istoriju Vršačke atletike, rekao je Habibović.

Ostale vesti