Vesti

Oprez u vožnji zbog klizavih kolovoza i jakih udara vetra

U većem delu Srbije je oblačno i pada slaba kiša, što uslovaljava mokre kolovoze i oprez u vožnju, a razlog za sporiju vožnju je povremeno jaka košava koja duva na području Vršca, u južnom Banatu, Banatskom Karlovcu, Braničevu i na svim putevima u košavskom području, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas (23.4.) u košavskom području i na planinama duva jak i olujni jugoistočni vetar. Najači udari su na području južnog Banata i donjeg Podunavlja, gde će povremeno dostizati orkanske udare, oko 30 m/s. Uveče će vetar biti u slabljenju.

Od srede (24.4.) do petka (26.4.) i dalje ce duvati košava, ali slabijeg intenziteta, sa najjačim udarima na području južnog Banata i donjeg Podunavlja, oko 20 m/s.

Saobraćaj je unutar većih gradova pojačan, dok je na glavnim i frekeventnijim putevima umerenog inteziteta,sa povremeno većim brojem vozila koje donose pretpraznični dani.

Prema najnovijim informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Ostale vesti