Vesti

OŠ Mladost proslavila Svetog Luku

Osnovna škola Mladost proslavila je juče Slavu, Svetog Luku. Svečanosti su prisustvovali đaci, njihovi roditelji, zaposleni i brojni prijatelji i gosti, kao i najviši predstavnici Grada.

Osnovna škola Mladost Svetog Luku, kao slavu, proslavlja već čitavu deceniju. Ova 2019. godina je za školu posebno važna.

  • Ove godine dobili smo veliku zlatnu medalju, pokrajinsku, za obrazovanje i vaspitanje, većeg odlikovanja nema, a dobili smo i Plaketu Grada Vršca. Sigurna sam da nam je u tome i Sveti Luka pomogao, istakla je direktorka škole Tatjana Jašin Mojse.

Đaci su sa svojim učiteljima, nastavnicima i veroučiteljima i ove godine pripremili bogat slavski program, duhovni i dečiji, kojim su kroz recitale i pesme, obeležavanju školske slave dali posebno svečani ton i ponovo prikazali i svoje brojne talente, na radost prisutnih.

Sveti Luka je, pored toga što je bio Hristov učenik i apostol, bio i učen čovek, koji je svetom širio veru. Značajan je i kao slikar, ikonopisac, jer su neke od najlepših i najvažnijih ikona upravo njegovo delo. Bio je lekar, lečio i telo i dušu, zbog čega ga kao zaštitnika i krsnu slavu proslavljaju brojne porodice, zdravstvene ustanove, ali i obrazovne, poput Oš Mladost u Vršcu.

Pogledajte i prilog TV Banat

Ostale vesti