Sportske vesti Vesti

Penzioneri sa Bogosavljevićem odigrali simultanku

Grad Vršac, u saradnji sa Gradskim udruženjem penzionera Grada Vršca, organizovao je šahovsku simultanku velemajstora Bobana Bogosavljevića sa penzionerima Grada Vršca. Prijatan događaj se odigrao u zdanju Doma penzionera.

U prisustvu velikog broja penzionera, 33 takmičara suprotstavilo se veoma hrabro mladom vršačkom velemajstoru. U veselom raspoloženju i prijateljskoj atmosferi početne poteze odigrali su gradonačelnica Dragana Mitrović i pomoćnik gradonačelnika Dejan Santrač.

Gradonačelnica je u ime Grada poklonila Domu penzionera četiri šahovske garniture kako bi članovi mogli u svojim prostorijama i nadalje da se bave omiljenom igrom. Obećala je takođe, da će i u buduće voditi brigu o našim najstarijim sugrađanima i sarađivati u cilju stvaranja još boljih uslova za život.

Čestitala im je sve aktuelne praznike i poželela dobro zdravlje i životnu sreću u novoj 2020. godini. U oštroj i zanimljivoj borbi gde su neki mečevi potrajali duže od tri sata, najuspešniji su bili Nikola Perić i Slavoljub Saša Grujić koji su ostvarili nerešene rezultate u mečevima protiv našeg velemajstora Bogosavljevića.

Najuspešniji i najuporniji takmičari su napravili zajedničku fotografiju sa velemajstorom i dogovorili se da se ponovo susretnu u što skorije vreme.

Ostale vesti