Kultura Vesti

Pesničko veče Čedne Radinović Lukić

Gradska biblioteka Vršca danas (četvrtak, 30. januar) sa početkom u 18 časova, organizuje pesničko veče Čedne Radinović Lukić.

Čedna Radinović Lukić, predsednik Saveza književnika u otadžbini i rasejanju za Beograd, potpredsednik Saveza za celu Srbiju, član Udruženja književnika Srbije, član Hrvatskog književnog društva, dobitnica raznih nagrada i priznanja u književnosti.

Njena knjiga „Reminiscencija epizodnih nostalgija“ je 2019. godine proglašena za najbolju zbirku poezije u Hrvatskoj, nagrada Književno pero. Izdala je tri zbirke: „Refleksija jednog tanga“, „Raspletivi versi“ i „Reminiscencija epizodnih nostalgija“.

Sastanke, književne večeri i promovisanje knjiga održava u Sava Centru u Beogradu. Redovna je učesnica naučnog skupa na Korčuli, R. Hrvatska, gde učestvuje sa svojim naučnim radovima.

Dobitnica je priznanja za rad od Udruženja pisaca „Poeta“ i za afirmaciju pisane reči od književnog salona „Stenka“. Uvrštena je u antologiju UKS-a, među srpske pisce rođene od 1946. do 1996. godine, a njena su dela štampana u raznim antologijama i zbornicima.

O njenoj poeziji će govoriti Plamenka Đogo Vulić, pisac, a poeziju , pored autorke, recitovaće i pesnikinja Joka Milošević.

Ostale vesti