Sportske vesti Vesti

Pokrajinska podrška školskom sportu u Vršcu

Gradonačelnica Vršca Dragana Mtrović primila je juče u radnu posetu Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza. Razgovarali su o planovima razvoja sporta i sportske infrastrukture u Vršcu.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović rekla je da je podrška Pokrajine u ovoj oblasti veoma značajna, kao i da je Grad Vršac pripremio nekoliko projekata koji se odnose na sportske objekte, za koje će aplicirati kod viših nivoa vlasti. Navela je da je reč o završetku sportske hale u Uljmi i projektovanju male fiskulturne sale u Gudurici, da bi se deca na selu mogla baviti sportom jednako kao u gradu.

Batez je upoznao domaćine sa konkursima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu putem kojih se finansira sanacija, adaptacija i opremanje sportskih objekata, kao i sa aktivnostima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, preko koje se finansiraju kapitalna ulaganja u sportsku infrastrukturu. Bilo je reči i o omladinskoj politici i o projektima prekogranične saradnje u kojima resorni sekretarijat učestvuje.

Posle sastanka u Gradskoj upravi Vršca, Mitrović i Batez posetili su OŠ “Jovan Sterija Popović”, gde je Batez sa direktorkom Ljiljanom Bešlin potpisao ugovor, kojim je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno 2.65 miliona dinara za investiciono održavanje svlačionica i mokrih čvorova u sastavu fiskulturne sale. Batez je na poklon đacima ove osnovne škole doneo i odbojkaške lopte.

  • Reč je o konkretnom projektu koji je odobren na javnom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za finansiranje posebnih programa – projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini. Strategija Sekretarijata je razvoj školskog sporta, kao baze vrhunskog sporta i, pre svega, kao načina da učenici imaju kvalitetniju nastavu fizičkog vaspitanja, izjavio je Batez.

U nastavku posete Vršcu Batez je obišao sportski centar Milenijum, gde je upoznat sa mogućnostima postojećih kapaciteta za organizaciju velikih sportskih događaja i planovima za investiranje.

Ostale vesti