Vesti

Praznične đakonije 14. decembra u Hotelu Srbija

Turistička organizacija Vršac je organizator 10. Izložbe praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove godine, pod nazivom “Praznične đakonije”.

Ovogodišnja manifestacija će se održati 14. decembra, u hotelu “Srbija”. Otvorena je od 10 do 18 časova, a svečano otvaranje planirano je za 11 časova. Cilj ove manifestacije je očuvanje i promocija starih običaja, tradicionalno pripremanje hrane, postavljanje trpeze i izrada suvenira sa motivima inspirisanim brojnim nacijama koje žive na području Banata, a sve to ukomponovano sa modernim trendovima.

Velika sala hotela Srbija u kojoj se manifestacija odvija je veoma posećena, a posetioci pored suvenira i raznoraznih ukrasa za božićne i novogodišnje praznike, mogu da uživaju i u degustaciji raznih prazničnih đakonija koje se posebno spremaju za slavske trpeze. Uz svu tu ukusnu hranu najbolje idu kvalitetna vršačka vina lokalnih vinara koja su takođe zastupljena na ovoj izložbi.

U okviru manifestacije organizovano je i takmičenje slavskih kolača – Najlepši slavski kolač. Povodom praznične izložbe otvoren je konkurs, za decu, pod nazivom “Novogodišnje čestitke”. Učenici osnovnih škola u Vršcu, uzrasta od prvog do četvrtog razreda, na časovima likovne kulture kreiraće Novogodišnje čestitke i tako učestvovati u takmičenju za najlepšu čestitku.

Biće nagrađeno 20 čestitki a pobednička će biti zvanična Novogodišnja čestitka Turističke organizacije Vršac. Putem nje će Turistička organizacija svim svojim poslovnim partnerima i kolegama čestitati predstojeće Božićne i Novogodišnje praznike.

Takodje, u okviru manifestacije, organizovana je i radionica za naše najmladje sugrađane, na kojoj će se učiti izrada i dekoracija Božićnih medenjaka, s ciljem da se istakne značaj očuvanja i negovanja običaja.

Na manifestaciji neće izostatit ni bogat muzički program. Predstaviće se dečiji hor „Raspevano srce“ i dečiji ansambali kulturno umetničkih društava iz Vršca. Manifestacija je izložbenog i prodajnog karaktera.

Ostale vesti