Vesti

Prekogranični projekti na proveri

Prekogranični projekti, finansirani kroz evropske fondove, uskoro će se naći na proveri, zbog nekoliko imena koja se u njima konstantno ponavljaju. Među njima je i Vrščanin Milovan Petrov, angažovan u brojnim opštinama i gradovima južnog i srednjeg Banata i Braničevskog okruga, nezvanično saznaje prvi vršački informativni portal eVršac.

  • Reč je milionskim projektima koje je sprovodila bivša vlast, tačnije o nabavkama velike vrednosti. Sumnja se na mogućnost zloupotrebe položaja, tačnije uvezanosti lica koja su sporovodila nabavke i onih koji su poslove dobijali, kao i onih čiji je posao bio da vrše kontrolu ispravnosti i zakonitosti ovih postupaka. Reč je o malom broju ljudi, a među njima se izdvaja ime Milovana Petrova, koji je bio angažovan na velikom broju projekata, kaže naš izvor.

Kako saznajemo, na proveri će biti i bivši političari, čija se imovina impozantno uvećala i koji su izgradili ozbiljne poslovne imperije tokom mandata, pojedinci iz resornih ministarstava zaduženi za kontrolu projekata i razvojne agencije sa kojima Petrov sarađuje.

  • Postupci javnih nabavki velike vrednosti u projektima prekogranične saradnje vrše se pod strogim nadzorom i po ozbiljnim kriterijumima, ali su mogućnosti zloupotreba uvek moguće. Stručna lica koja znaju da obavljaju ove poslove su deficitarna, ali se neka imena, poput Petrova, konstantno pobavljaju, što je dovoljan osnov za sumnju, navodi naš izvor.

Ostale vesti