Kultura

Program Kulturnog centra za narednu sedmicu

Kulturni centar Vršac u toku naredne sedmice organizuje brojne događaje koji će biti održani u sali bioskopa KC-a.

Kocert polaznika Radionice gitare Vršac zakazan je za ponedeljak 24. jun od 18h, u sali bioskopa KC Vršac. Prisutni će imati priliku da čuju kompozicije Nirvane, Metalike, Betovena itd.

Projekcija filma i tribina na temu “Živi svet Vršačkih planina i Malog rita” zakazana je za utorak 25. juna od 18h, u sali bioskopa KC Vršac. O filmu će govoriti autor Milivoj Vučanović.

Promocija knjige i projekcija filma Umberto Eko: „Ime ruže“ zakazani su za sredu 26. jun, od 19h, u sali bioskopa KC Vršac biće prikazan film „Ime ruže” iz 1986., proslavljenog francuskog režisera Žan Žak Anoa.Nosioci glavnih uloga su legendarni Šon Koneri i tada mlada holivudska nada – Kristian Sleter. Film prati samo jedan sloj kompleksnog Ekovog dela… Projekcija filma uslediće nakon eskpozea koji će ukazati na vezu književnosti i filma.

Veče baleta baletskog studija „Royalty” zakazano je za četvrtak 27. jun, od 18h, u sali bioskopa KC Vršac. Baletski studio „Royalty” primarno se bavi klasičnim baletom, uz brojne elemente modernog i džez baleta, šou densa i akrobatike. Klasičan balet je osnovna disciplina, jer razvija tehniku, izražajnost, sluh, koordinaciju pokreta, snagu i izdržljivost.

Ostale vesti