Nekategorizovano

Prvi ZelenDATA centar u Srbiji, a u Vršcu

Kompanija HiTeam, 12. februara, tačno u 12 časova, na adresi Naučno-tehnološki park Vršac, pustiće u rad prvi ZelenDATA centar u Srbiji.

  • U želji da ostvarimo ekonomično poslovanje i pomognemo očuvanje životne sredine, odlučili smo da koristimo najnovija dostignuća u oblasti hlađenja savremenih data centara. “Liquid Immersion Cooling” tehnologija obezbeđuje smanjenje potrošnje električne energije i, takođe, stvara idealne uslove za dugotrajan i pouzdan rad prilagođene serverske i mrežne opreme u tečnom medijumu, saopštila je kompanija HiTeam ovim povodom.

Vršački internet provajder HiTeam, koji je u vlasništvu kompanije E-Smart Systems iz Beograda, nedavno je svečano otvorio novoizgrađeni proizvodno-poslovni objekat za proizvodnju informatičke opreme, i prikazala gde će se nalaziti prvi ekološki DATA centar u Srbiji.

Izgradnja DATA centar objekta HiTeam u Vršcu počela je u septembru 2015. godine, a ulazak u investiciju podstakao je širi poslovni ambijent koji postoji u Vršcu i koji ide na ruku novim inovativnim tehnologijama. Površina poslovnog objekta prostire se na 1.772 m2 i smešten je u Naučno-tehnološkom parku Vršac.

Svečanom otvaranju prisutvovali su brojni gosti i partneri, kao i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović. U okviru svečanosti, potpisan je Ugovor o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji sa austrijskom kompanijom Schrack technic, koja će proizvode iz vršačkog pogona izvoziti u Rusiju.