Vesti

ŠC Nikola Tesla spreman za nastavak projekta “Znanjem do posla i pametnog razvoja Banata”

Školski centar Nikola Tesla iz Vršca uspešno je sproveo prvu polovinu projekta koji realizuje u partnerstvu sa Univerzitetom Politehnika u Temišvaru.

Protekle nedelje završena je i poslednja od četiri radionice u Temišvaru, na kojima su profesori škole sticali nova znanja i upoznavali savremene tehnologije koje se primenjuju u predmetnim oblastima: Primeni i radu CNC mašina, IT tehnologijama, preduzetništvu i 3D modeliranju i štampanju.

Na radionicama su osim naših profesora učestvovali i profesori tehničkih škola iz Rumunije, kao i studenti fakulteta. Radionice je posetio i Generalni konzul Srbije u Rumuniji Vladan Tadić i član Gradskog veća Grada Vršca Veljko Stojanović, koji su ukazali na značaj primene savremenih tehnologija i pozdravili napore partnera na unapređenju uslova i znanja u obrazovnom sistemu.

ŠC Nikola Tesla je u prvoj fazi projekta nabavio i svu savremenu opremu za kvalitetnije i modernije obrazovanje svojih učenika. Nabavljena je savremena CNC mašina kao nastavno sredstvo za praktičnu obuku đaka i njihovo brzo uključivanje u procese rada, nabavljen je i novi 3D štampač i uređen i opremljen kabinet sa računarima namenjen savremenim nastavnim programima u oblasti IT-a.

Tokom februara ove godine počeće sa realizacijom i drugi deo projekta u kome će se održati sedam radionica. Na njima će profesori ŠC Nikola Tesla primenu nove opreme i znanja preneti učenicima škole koji žele da unaprede svoja znanja, kao i studentima iz Temišvara i zaposlenima u vršačkim preduzećima koje koriste ove tehnologije. Kroz radionice će proći više od 60 učesnika.

Projekat traje do kraja jula meseca ove godine i nesumljivo će realizovati svoje ciljeve da uz nova znanja i tehnologije podigne mogućnost bržeg i kvalitetnijeg zapošljavanja mladih u prekograničnom regionu.

Ostale vesti