Vesti

“Siggraph2019” meetup u Startit Centru Vršac

Startit Centar Vršac, u sredu, 31. jula, od 18 časova, organizuje meetup, na kojem će se publici predstaviti CTO Nira.app-a Dario Manesku.

U početnom delu meetupa učesnici će pogledati snimak prezentacije i live demoa sa konferencije Siggraph2019, koja se održava u Los Anđelesu od 28. jula do 1. avgusta. Siggraph važi za najrelevantniju konferenciju u svetu u oblasti kompjuterske grafike i svake godine je poseti više hiljada profesionalaca iz industrije.

  • Nira.app je jedan od 10 projekata u svetu koji su izabrani da na Siggraph2019 imaju live demo i prezentaciju i okviru Real-time Live! kategorije. Live demo projekta će pokazati kako korisnici mogu da pregledaju i kolaboriraju na ekstremno velikim 3D modelima u realnom vremenu na bilo kom uređaju, čak i mobilnim uređajima male snage, kažu u Startit Centru Vršac.

U drugom delu predavanja Dario će posetiocima ispričati kako je došlo do saradnje sa suosnivačima iz Sjedinjenih Američkih Država, koji su put prešli do prezentacije na Siigraph2019 i koji su im planovi za budućnost.

O predavaču

Dario Manesku je programer kompjuterske grafike i game engine-a sa dugogodišnjim iskustvom u gređenju rešenja u domenu real-time komjuterske grafike. Pored sopstvenih projekata na github-u doprineo je razvoju i drugih open-source projekata.

Prijave

Događaj je zakazan za 31. jul u 18 časova u Startit Centru Vršac (Centar Millennium, Omladinski trg 17, službeni ulaz). Prisustvo je besplatno, uz prijavu putem ove forme.

Ostale vesti