Vesti

SLUČAJ STOMATOLOG: Reakcija opozicije potvrdila zavisnost Gavrančića od politike

Reakcija vršačke opozicije na odluku Zdravstvene inspekcije da privremeno zabrani rad privatne stomatološke ordinacije “Gavrančić”, jer medicinska sestra nema odgovarajuću licencu, potvrda je da je bračni par Gavrančić duboko ogrezao u politiku. Sudija Osnovnog suda u Vršcu Milica Gavrančić to sebi nikako ne bi smela da dozvoli, po cenu da se posvađa sa ocem.

Tema celokupne priče nije bila kvalifikacija dr Mladena Gavrančića kao stomatologa ili čoveka. Neko ga doživljava dobrim, neko ne, sve je stvar ličnih iskustava. Tema je činjenica da je suprug sudije Gavrančić, kandidata za predsednika Osnovnog suda u Vršcu, prekršio zakon.

Kada ispuni zakonske uslove i plati kaznu – radiće opet. Činjenica je i da je ovu glupost sam sebi napravio. Odluka inspekcije ima veze samo sa poštovanjem zakona, a ne sa kontroverznim sudskim odlukama njegove supruge na štetu Vršca i Vrščana.

Sudija Gavrančić, u procesima po tužbama penzionera za samodoprinos, uskratila je Gradu Vršcu pravo na pravično suđenje, što je utvrdio Ustavni sud, a Viši sud u Pančevu započeo je proces preinačenja njenih 334 presuda, jer nije dobro tumačila određene članove zakona. O konkretnoj šteti koju je nanela Gradu Vršcu, Vrščanima i svojoj karijeri, pisaćemo kada sve bude završeno.

Za sada, u skladu sa navedenim, jedino ispravno mišljenje je da nije moralno da sudija Gavrančić ostane dosledna u kandidaturi za predsednika Osnovnog suda u Vršcu. Ili to nije njena, nego odluka njenih političkih mentora, čija je kampanja obmane penzionera prethodila pomenutim sudskim procesima i ekstremnom bogaćenju par advokata poznatih po opozicionim aktivnostima i druženju sa njenim ocem.

Spinovi i izmišljotine opozicije, kojima brane Gavrančiće, prevazilaze sve njihove dosadašnje sramote. Teorija zavere u kojoj kriminalna grupa progoni dr Mladena, da bi progonjena sudija Milica povukla kandidaturu, i lažna zabrinutost tipa “dokle ide ovo ludilo” ili “da neće sad i dete da mu ispišu iz vrtića”, za ozbiljnu je psihijatrijsku analizu.

Nasuprot njihovim bajkama, kojima potvrđuju nedostatak intelektualnog kapaciteta, stoje činjenice. Mladen je prekršio zakon i snosiće posledice, a Milica (koja bi prethodno navedeno trebala da podrži jer se na to obavezala sudijskom funkcijom) izgleda, zakon ne poznaje dovoljno, što će osetiti svi penzioneri koji su obmanuti da tuže Grad, kada im svi troškovi stignu na naplatu.

Opozicija, lošim pokušajem da zaštiti one koji su prekršili zakon i one koji nisu znali da ga sprovode, još jednom je dokazala da je njihovo zalaganje za uspotavljanje sistema, vladavinu prava i moralne vrednosti, samo prazna priča, iza koje stoji neopisiva mržnja i neutaživa žeđ za vlašću.

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Ostale vesti