Vesti

SNS IZ AKCIJE U AKCIJU: Jovanov potok sređen, gradi se i novi most!

Aktivisti mesnih odbora i Unije mladih GrO SNS Vršac juče su, na sopstvenu inicijativu, organizvali akciju uređenja Jovanovog potoka u ulici Mihajla Pupina, bivšoj Kordunskoj.

Članovi SNS su u popodnevnim satima izneli sav otpad iz korita . Time su njegov tok učinili prohodnim, što je veoma važno, jer je ovaj potok sklon plavljenju usled obilnih padavina. Takođe, ovaj kraj Vršca, dobio je drugačiji estetski izgled.

Akciji su se pridružili i funkcioneri Gradskog odbora SNS Vršac, poverenik Dragana Mitrović, zatim Dejan Santrač, Nenad Baroš, Miloš Vasić, Slaviša Maksimović, Milovan Vujičić, Zoran Jovanović…

Kao gost/radnik, akciji je prisustvovao i Marko Popadić generalni direktor JKP “Gradska čistoća” Beograd, koji je na poziv Gradskog odbora SNS boravio u Vršcu, kako bi se uspostavila saradnja sa vršačkim komunalnim službama.

Poverenica Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vršcu Dragana Mitrović, zahvalila se svojim aktivistima na veoma korisnoj akciji.

  • Veliki odziv dokazuje razvijenu društvenu svest i da ne mora baš na sve da se čekaju institucije da odrade posao, već i građani, samostalnim inicijativama, mogu učiniti sredinu u kojoj žive lepšom, rekla je Mitrović.

Popadić je najpre primetio da je Vršac čist i uređen Grad, što svakom posetiocu ukazuje na veoma efikasan rad svih komunalnih službi, a zatim je istakao da će rado savetodavno i logistički podržati svaku aktivnost za koju Grad Vršac bude iskazao potrebu.

Najveći deo akcije izneli su aktivisti Unije madih GrO SNS Vršac, čiji je poverenik Marko Rašić naglasio važnost društvene svesti koju pokazuju najmlađi članovi SNS, kao i sve veći odziv na svakoj akciji koju organizuje Gradski odbor u Vršcu. Rašić je pozvao sve mlade Vrščane da se priključe aktivnostima koje se konstatno organizuju i na taj način postanu deo pobedničkog tima.

Prisutni aktivisti pokrenuli su i inicijativu za sanaciju pešačkog mosta preko Jovanovog potoka, koji spaja ulice Mihajla Pupina i Dimitrija Tucovića i koji meštani ovog kraja svakodnevno koriste, a već godinama je u veoka lošem stanju i nije bezbedan za upotrebu.

Kako prvi vršački informativni portal eVršac saznaje, Gradska uprava je odmah dala nalog nadležnim službama za projektovanje i izgradnju potpuno novog pešačkog mosta na ovoj lokaciji, koja će se već u predstojećem periodu realizovati.

Sve veći odziv garađana akcijama organizovanim u poslednje vreme dokazuje potvrđuje sinergiju koja se u poslednje tri godine stvorila između gradskih institucija i građana Vršca i nedvosmisleno ukazuje zbog čega gradska vlast, predvođena Srpskom naprednom strankom, uživa neprikosnoveno poverenje Vrščana.

Ostale vesti