Sportske vesti Vesti Vršac

Sportski projekat “Brzinom do zvezda” i u Vršcu

Grad Vršac posetio je naš proslavljeni atletičar Emir Bekrić, u sklopu delegacije Atletskog saveza Srbije, a u vezi projekta “Brzinom do zvezda”, koji ima za cilj promociju zdravog stila života i, ujedno, traganja za talentovanom decom i budućim naslednicima Bekrića, Ivane Španović, Asmira Kolašinca i drugih.

Delegaciju Atletskog saveza Srbije, na čelu sa Emirom Bekrićem i Nemanjom Ilićem, primili su gradski većnici za sport Boban Bogosavljević i obrazovanje Veljko Stojanović. Posle prezentacije projekta, delegacija je posetila ŠC “Nikola Tesla”, gde je održan pokazni čas.

U ovoj školi dogovorena je realizacija projekta, u okviru koje će “Nikola Tesla” dobiti tartan stazu za skok u dalj i bacalište za kuglu, a u okviru trenažnog centra za višeboj.

Delegacija ASS obišla je i osnovne škole “Vuk Karadžić” OŠ “Jovan Sterija Popović”. Takođe su održani pokazni časovi, a direktorka OŠ “Jovan Sterija Popović” Ljilja Bešlin upoznala je goste sa projektom renoviranja svlačionica koji finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Sam projektat obuhvata 16 gradova u Srbiji i 10 beogradskih opština, a ideja je da se takmiče 8 najboljih učenika i učenica 3. i 4. razreda u atletici u sprintu na 50 m. Najbolji će predstavljati Vršac na finalnom takmičenju u Beogradu, a predviđene su i brojne nagrade, majice, vaučeri, mobilni telefoni,dnevnice za nastavnike,sportski kampovi…najboljima sleduje odlazak na takmičenje Dijamantske lige u atletici.

Tehničku podršku projektu pružiće Atletski klub Atina, koga je srpski Atletski savez Srbije prepoznao kao strateškog partnera.

Ostale vesti