Vesti

Svečana akademija povodom 75. godina od oslobođenja

Grad Vršac i SUBNOR Vršca, u sredu 2. oktobra, sa početkom u 19 časova, povodom 75. godišnjice oslobođenja Vršca od fašizma u Drugom svetskom ratu, priređuju Svečanu akademiju u kongresno-muzičkoj dvorani Centra Milenijum u Vršcu.

Očekuje se učešće predstavnika ambasada zemalja oslobodioca, Ruske federacije, Belorusije i Ukrajine, predstavnika SUBNOR Srbije i AP Vojvodine, Vojske Srbije kao i obraćanje gradonačelnice Vršca Dragane Mitrović i generala Vidosava Kovačevića, zamenika predsenika SUBNOR Srbije.

Takođe, očekuje se i prisustvo predstavnika SUBNOR iz Pančeva, Kikinde, Zrenjanina, Kovina, Bele Crkve, te naravno građana, javnih ličnosti iz privrede, prosveta,kulture i sporta. Na svečanosti će biti uručena Oktobarska nagrada i Medalja borca SUBNOR Srbije.

  • Najavljujemo i bogat kulturno umetnički program u čast oslobodilaca i pozivamo sve rodoljubive građane i patriotske organizacije da svojim prisustvom oplemene ovaj izuzetni čin posvećen antifašizmu i slobodoljublju. Za potsećanje, u oslobođenju Vršca i okoline, 1944. godine, svoje živote dalo je 363 crvenoarmejca i 36 jugoslovenskih partizana. Senima poginulih oslobodilaca, koji počivaju u spomen kosturnici na vršačkom groblju, poklonićemo se i položiti vence istog dana u 17 časova, kažu SUBNOR Vršac.

Ostale vesti