Vesti

U Visokoj školi održan drugi Meet&Code

Istraživačko-edukativni centar i Visoka škola strukovnih studija za vaspitače “Mihailo Palov”, drugu godinu za redom, u Evropskoj nedelji programiranja, organizovali su događaj pod nazivom “Meet&Code”.

Događaji u subotu i ponedeljak, pod internim nazivom Budi na ti sa VI (VI – veštačka inteligencija) okupili su više od 70 učesnika. U subotu, kao gosti/predavači bili su prisutni doc. dr Tomaž Bratina sa Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Mariboru (Slovenija) i Svetlana Radlovački, profesorica Školskog centra „Nikola Tesla“ u Vršcu.

Profesori Visoke škole i gosti su se obratili studentima osnovnih i master studija Visoke škole kao i koleginicama (vaspitačice i stručni saradnici) iz Predškolske ustanove „Čarolija“ Vršac, upoznavši ih sa osnovama veštačke inteligencije i robotike.

Profesor dr Bratina je predstavio robota pod nazivom TRUETRUE, a koleginica Radlovački maturske radove svojih učenika koji odlično odražavaju savremene tendencije, koje su prisutne u radu ŠC „Nikola Tesla“.

Istraživačko-edukativni centar je zahvaljujući podršci TechSoup Balkans i SAP obezbedio komplet MI Robot Builder, kao i senzorske komplete zasnovane na Arduino platformi.

U ponedeljak, skup je organizovan i za studente koji pohađaju predmet Primena IKT u vaspitno-obrazovnom radu, a njima su se pridružile i vaspitačice već navedene Predškolske ustanove. Visoka škola je osim prostorno-tehničkih uslova obezbedila svim učesnicima promo paket i sertifikat o učešću.

Ostale vesti