Vesti

U Vršcu obeležen Međunarodni dan OSI

Udruženje “Parakvad VŠ” i Grad Vršac, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, juče su u Gradskoj biblioteci ukazali na položaj i probleme osoba sa invaliditetom na teritoriji Vršca.

Događaju su prisustvovali članovi Udruženja, članovi Gradskog veća, Gradske kancelarije za OSI, direktori javnih institucija, Udruženje Invalida rada Vršac, kao i brojni mediji.

Udruženje “Parakvad VŠ” u okviru projekta EIDHR projekta „Achieving human rights for social inclusion and equal opportunities to regain dignity of persons with disabilities” („Ostvarivanje ljudskih prava na socijalnu inkluziju i jednake mogućnosti za povratak dostojanstva osoba sa invaliditetom“) premijerno je prikazalo film o ostvarivanju ljudskih prava na socijalnu inkluziju osoba sa invaliditetom.

Takođe, podeljena je brošura koja je napravljena tokom jednogodišnjeg projekta koja sadrži najčešća pitanja i odgovore vezana za život osoba sa invaliditetom. Film će biti prikazan u udarnim terminima na lokalnim medijima, kako u Vršcu tako i u drugim gradovima.

Ostale vesti