Sportske vesti

Veteranski ragbi turnir – da im i mladići pozavide

Gradski ragbi klub Vršac minulog vikenda organizovao je četvrti Veteranski turnir, koji je po poprisutnosti približno 60 gostiju iz drugih gradova u Srbiji i oko 20 iz zemalja bivše SFRJ, bio jedan od masovnijih i uspešnijih sportskih događaja u našem gradu. I, naravno, pobedio je – ragbi.

U izuzetno prijateljskoj atmosferi, koja se slobodno, zbog sporta kojim se ovi momci bave, može nazvati i porodičnom, takmičili su se Partizan iz Beograda, Borac iz Starčeva, Vukovi iz Zenice, Komarca iz Beograda, ragbisti-veterani iz Siska, Niša, Zemuna…

  • Ove sportske manifestacije, kao što je naša, organizuju se i u drugim gradovima, u drugim bivšim republikama, i svi se uvek rado odazivamo jedni drugima, jer nas veže prijateljstvo od par decenija. Mi smo jedna velika ragbi porodica, kojoj je jedini cilj da sačuva ovaj plemeniti sport i ljubav prema njemu prenese na mlađe generacije, kaže Darko Trailović predsednik GRK Vršac.

Kako što se i ovoga puta moglo videti na Gradskom stadionu u Vršcu, ovi “mladići”, od kojih su mnogi još uvek aktivni u seniorskim postavama svojih klubova iako se zašli u četvrtu, petu, pa i šestu deceniju, još dugo neće biti za sportsku penziju.

Ostale vesti