Hronika

VRŠAC: Čovek zlostavlja KONJA KOJI JE PAO OD IZNEMOGLOSTI! (VIDEO)

Portal petface.net, koji se zalaže za dobrobit životinja i osuđuje svako nasilje nad njima, objavio je skandalozan snimak (ne)čoveka koji bije konja na sred ulice, samo zato što je jadna životinja klonula od iznemoglosti. Snimak je, prema našoj proceni, nastao na Trgu Andrije Lukića.

Prenosimo tekst sa portala petface.net u potpunosti:

“Nedavno se povela polemika da li su ljudi iz organizacije Srbska čast bili u pravu kada su oduzeli konja momku koji je tog konja zlostavljao? Zapravo pravo pitanje je da li su nadležne institucije dospele u takav položaj da građani sami moraju da uzmu u ruke zakon? Sve su ovo pitanja na koja sami morate da donesete zaključak jer pravog odgovora i rešenja nema.

Za vreme vođenja ove debate, Pokret Levijatan je na svom Fejsbuk nalogu postavio snimke maltretiranja konja i konja koji padaju od iznemoglosti.

  • Delite da svi vide dvostruke aršine. Dokle? Dokle ide “tolerancija”? Autentičan snimak koji samo utemeljuje naša insistiranja da je zakon ISTI I MORA BITI ISTI ZA SVAKOG. Ovo je za zatvor. Tući klonulog konja je možda i vrhunac obesti. Molimo nadležne da reaguju na krivična dela, naveo je Pokret Levijatan na svom Fejsbuk nalogu.

Zaista sada, kada se vide ovi snimci, ne možemo da ostanemo nemi, moramo da prenesemo ovu vest, a šta ćemo sada time dobiti?

Da li će se pokrenuti postupak? Da li će nadležni reagovati? Da li će išta da se uradi?

Ostaje nam samo da se nadamo da će ovaj konj biti dobro, da će se neko zainteresovati za njega…

Tužno…”, zaključuje portal petface.net.

Video možete pogledati OVDE.

Ostale vesti