Vesti

Vršac predstavljen na Sajmu turizma

Turistička organizacija Vršca predstavila je naš grad na 42. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma, koji je danas zvanično otvoren. Fokus je stavljen na vinske manifestacije i mnogobrojne turističke programe, koji privlače turiste u Grad Vršac.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i Predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i zamenicom ambasadora Nemačke Doroteom Gizelman obeležava početak projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam”.

  • Ovo je veoma važan projekat koji radimo sa EU i nemačkom vladom. Hvala EU, ovo je toliko velika suma novca, teško da bismo mi mogli da uložimo taj novac za obnovu lokaliteta. 16 i po miliona evra za različite stvari je ogroman novac. Ja sam oduševljen svime što trenutno radimo. Mnogo toga još moramo da uradimo. Svi smo bili u Beču, Italiji, a našu zemlju nismo obišli. Prvo da mi vidimo koliko je lepa naša Srbija, rekao je Predsednik Vučić.

Sem Fabrici kazao je da je srećan što EU može da finansira projekat koji je deo turističke strategije Srbije. Projekat se odnosi na nasleđe istočnog dela Srbije.

  • Ovo je jedinstvena prilika da govorim o turizmu Srbije, i kao predstavnik EU i kao građanin koji četiri godine živi u ovoj divnoj zemlji. Nadam se da će ovaj projekat pomoći da Srbiju smestimo na globalnu mapu turizma, rekao je Fabrici.

On je istakao da je kulturno nasleđe Srbije jedinstveno i da je EU tu da se ono ojača, kao i da je ponosan na obnovu Golubačke tvrđave, koju je od prošle godine posetilo preko 150.000 turista iz svih krajeva sveta.

Na 42. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma predstaviće oko 900 izlagača iz više od 40 zemalja, sa popustima i do 50 odsto.

Ostale vesti